Τα χθεσινά επεισόδια στην Ειδομένη σχολίασε από την κοινή συνέντευξη με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι είναι ''ντροπή να γίνονται αυτά από χώρες που θέλουν να γίνουν μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού''.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό:

Είναι γεγονός ότι η Ειδομένη αποτελεί μια ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Από την πρώτη στιγμή έχουμε αναδείξει ότι η αιτία της κατάστασης είναι οι μονομερείς αποφάσεις για κλείσιμο των συνόρων. Κάνουμε αγώνα δρόμου για να φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

Δεν παρέλειψε δε να εξαπολύσει πυρά στις ΜΚΟ:

Στον αγώνα αυτό βρίσκουμε απέναντί μας ΜΚΟ που κάνουμε την ακριβώς αντίθετη δουλειά.Υπολογίζω στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Ορισμένες εξ αυτών έχουν στο μυαλό να πάρουν κάποια κονδύλια παρά να συνεισφέρουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χθεσινά επεισόδια αποτελούν πρόκληση. 

Μίλησε, επίσης, για ''πρόκληση'' των αρχών της ΠΓΔΜ, ''που επιτέθηκαν με χημικά, δακρυγόνα και χημικές σφαίρες λέγοντας ''Αυτό είναι μεγάλη ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και για χώρες που θέλουν να γίνουν κομμάτι του''.