Μισό βήμα πιο κοντά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα συμφωνία, ήρθαν ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι, στο εγχείρημα της μεγάλης κεντροαριστεράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από το παζάρι ανάμεσα στους τρεις, τόσο για τα μέλη της επιτροπής, όσο και για την εκπροσώπηση φαίνεται πως κατέληξαν σε συμφωνία στον αριθμό 31. 

Στη συνάντηση Γεννηματά - Θεοδωράκη στο τέλος Μαρτίου, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής για τον διάλογο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, στη συγκρότηση δηλαδή μιας επιτροπής θέσεων. 

Τα επιτελεία και των δύο εργάζονταν πάνω σε αυτήν την απόφαση μέχρι πριν από λίγες μέρες, όταν όπως αποκάλυπτε το newpost.gr, παρουσιάστηκε εμπλοκή. Και αυτό γιατί από τους 28 οι 15 είναι φίλα προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και οι 13 μόνο στο Ποτάμι, γεγονός που εγήρε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το στοίχημα της κεντροαριστεράς να πάει χαμένο. 

Έτσι όπως όλα δείχνουν υπάρχει μια πρώτη συμφωνία ως προς τον αριθμό των μελών της επιτροπής που θα καταγράψει τις θέσεις...