Προγραμματισμένο για τις 6 το απόγευμα ήταν το εξ αναβολής ραντεβού της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, ωστόσο η έναρξη των συζητήσεων είχε νέες καθυστερήσεις. Το οικονομικό επιτελείο εμφανίστηκε στο Χίλτον, όπου γίνονται οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, στις 7 το απόγευμα. 

Όλοι οι Υπουργοί που θα έχουν συναντήσεις με το κουαρτέτο, περνούν πρώτα από το Μαξίμου, προκειμένου να εξετάσουν γραμμή προς γραμμή τη συμφωνία με τους δανειστές. Αυτή την ώρα ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει πάει εσπευσμένα στο πρωθυπουργικό γραφείο, προκειμένου να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης στο ασφαλιστικό. Στο πεδίο αυτό, άλλωστε, παραμένουν μεγάλες διαφορές στις επικουρικές συντάξεις, όπου ζητούνται γενναίες περικοπές για να καλυφθεί το κενό των 700 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληφορορίες, όλοι οι Υπουργοί που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση θα περνούν πρώτα από το Μαξίμου και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχουν με τους επικεφαλής των θεσμών στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Κατά τις ίδιες πηγές, στη μάχη που δίνεται ώστε να υπάρξει συμφωνία έως την Τρίτη το πρωί, ο Πρωθυπουργός με το υπουργικό συμβούλιο εξετάζουν σημείο προς σημείο τα μέτρα που θα περιλαμβάνουν τα δύο κείμενα. 

O Ευκλείδης Τσακαλώτος έφτασε στις 7 στο Χίλτον, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρόγραμμα των συναντήσεων με την τρόικα περιλαμβάνεται και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης