Στην αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant με τίτλο «Το ΔΝΤ θέλει εκ νέου να επιβάλει λανθασμένη συνταγή για την ελληνική κρίση».

Αναφορά γίνεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως αναφέρεται, χαρακτήρισε «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι ενώ το ΔΝΤ είχε παραδεχτεί ότι ακολούθησε λανθασμένη συνταγή για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης κατά τα προηγούμενα δύο μνημόνια, «είναι τώρα έτοιμο να υποπέσει στο ίδιο ακριβώς σφάλμα».

Σημειώνεται επίσης πως το ΔΝΤ έχει τις πλέον σκληροπυρηνικές απόψεις σε ό,τι αφορά τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Τόμσεν εμφανίζεται να εκφράζει τα παράπονά του για την «χαλαρή» στάση της Κομισιόν, για την οποία θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό «υπονομεύει» τις θέσεις του ΔΝΤ. Ωστόσο, καταλήγει το δημοσίευμα, το ΔΝΤ είναι εκείνο που πιέζει για μια ελάφρυνση του χρέους, κάτι που όμως βρίσκει εντελώς αντίθετο το Βερολίνο.