Έμμεσες αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα αφήνει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια στον Πειραιά την περασμένη Παρασκευή.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος τονίζει πως «η επανεμφάνιση  των ταγμάτων εφόδου συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα, σχετίζεται όμως και με την απονομή δικαιοσύνης».

«Η υπέρμετρη καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και η απαράδεκτη εικόνα μελών της ΧΑ να χτυπούν μέσα από τις τάξεις της διμοιρίας ΜΑΤ δίνουν την εντύπωση  ότι το κράτος αδρανεί ή και συναινεί. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την  απόδοση ευθυνών σε αστυνομικά όργανα που εμπλέκονται» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα βίαια επεισόδια στον Πειραιά από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση των υπόδικων βουλευτών Κασιδιάρη και Λαγού και την κάλυψη της αστυνομίας μας δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι. Η επανεμφάνιση  των ταγμάτων εφόδου συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα, σχετίζεται όμως και με την απονομή δικαιοσύνης.

Η υπέρμετρη καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και η απαράδεκτη εικόνα μελών της ΧΑ να χτυπούν μέσα από τις τάξεις της διμοιρίας ΜΑΤ δίνουν την εντύπωση  ότι το κράτος αδρανεί ή και συναινεί. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την  απόδοση ευθυνών σε αστυνομικά όργανα που εμπλέκονται.

Ζητάμε επίσης από τους Δικηγορικούς Συλλόγους να δώσουν άδειες στους συνηγόρους, να μεταφερθεί η δίκη στο κέντρο (Εφετείο Αθηνών) και να γίνει ότι χρειάζεται για να διεξαχθεί  συντεταγμένα και να  μην επιμηκύνεται σε βαθμό που ουσιαστικά θα μπορούσε να  σημαίνει την ακύρωσή της. Είναι επείγουσα ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα η κάθαρση της αστυνομίας από ακροδεξιούς θύλακες και ο εκδημοκρατισμός που δεν έχει γίνει. Ο νεοναζισμός με την εγκληματική του δράση δεν πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι.