«Θα έβλεπα τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο σε ρόλο πρεσβευτή για την Ελλάδα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στην εκπομπή «στον Ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, ο τέως βασιλιάς θα μπορούσε να έχει τον ρόλο πρεσβευτή, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερη επικοινωνία με χώρες που έχουν τη βασιλευομένη δημοκρατία ως πολίτευμα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του πολιτεύματος στην Ελλάδα. Παράλληλα χαρακτήρισε «υψηλότατη πρόκληση» ενδεχόμενη συνεργασία με τον γιό του τέως βασιλιά, Νικόλαο.

Αναφερόμενος στο νέο του κόμμα, εξήγησε ότι πρόκειται για ένα «καθαρά δεξιό κόμμα», βασική συνιστώσα του οποίου είναι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε ταυτόχρονα ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ελπίδα επιβίωσης για την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει η υπογραφή μου για μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν ζήτησα ούτε καρέκλες ούτε αντιπροεδρία. Έμεινα έξω. (...) Έχω μία συνέπεια. Είμαι ευρωσκεπτικιστής. Εγώ αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι η Ευρώπη όπως έχει και όπως πηγαίνει δεν δημιουργεί καμία ελπίδα επιβίωσης στη χώρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας.

«Με την δραχμή θα είναι καλύτερα. Το 2001 πριν έρθει το ευρώ είπα δημοσίως ότι θα φέρει πείνα, δυστυχία. Είπα τότε να μην πάμε στο ευρώ. Το προβλέπω αυτό 10 χρόνια πριν πτωχεύσει η χώρα. Το ευρώ θα πεθάνει. Να βρούμε άλλες λύσεις έξω από το ευρώ», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης και συνέχισε:

Βέβαια δεν θα πάρω ταξί να πάω στο Νομισματοκοπείο. Δεν λέω να σηκωθούμε να φύγουμε έτσι αλλά δεν το αποκλείω. Αυτή την ευρωλαγνεία δεν την έχω.

Για την συμμετοχή Μπαλτάκου στο νέο κόμμα ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας είπε ότι «δεν είναι μικρό μέγεθος ο Μπαλτάκος. Αν του δοθεί η ευκαιρία μπορεί να εξελιχθεί σε έναν Αντώνη Λιβάνη ή σε έναν Γιάννη Αγγέλου. Έχω τη διάθεση να αφήσω στον Τάκη Μπαλτάκο να κάνει το παιχνίδι. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης στο πινγκ πονγκ που δεν βρήκε ποτέ καλό συμπαίκτη». 

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι η τρόικα «μας μαστιγώνει άγρια και το 90% των βουλευτών παραμένουν μνημονιακοί».

Σε ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με την Χρυσή Αυγή ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε ότι δεν είναι φασίστας και δεν έχει σχέση με τις ναζιστικές οργανώσεις. «Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση μαζί μας. Εγώ είχα θέσει πρώτο θέμα τους λαθρομετανάστες αλλά δεν θα πάω ποτέ στο λιμάνι να τους πετάξω στη θάλασσα. Είμαι υπέρ του νόμου και της τάξης, που δεν γίνεται ενίοτε με γαρδένιες», είπε ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας. «Συνομιλώ με πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ταμπού δεν έχω κανένα και με κανέναν αλλά φασίστας και ναζιστής δεν είμαι», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας.

Ως προς τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου επεσήμανε πως, τότε η κυβέρνηση είχε σχηματιστεί με εντολή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια«Ο Παπούλιας με φώναξε και μου είπε, έλα δεν μπορώ να τα βρω με τους άλλους δυο», είπε.

Για τις υποθέσεις με τις offshore και τα εξοπλιστικά, ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας έκανε λόγο για «μία εξαιρετικά οργανωμένη επίθεση» σε βάρος του και τόνισε ότι «ένορκος του πολιτικού είναι ο λαός». «Απηλλάγην από το Συμβούλιο Εφετών για τις μίζες και αθωώθηκα για τις offshore», είπε ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας και συνέχισε:

Ο Καρατζαφέρης έχει τις περισσότερες φορολογικές δηλώσεις από Έλληνα πολιτικό, 52 δηλώσεις από τα 16 ετών. Είμαι ο μόνος που έδωσα 1 εκατ. ευρώ από την κρατική επιδότηση στο ταμείο ανεργίας. Είμαι ο μόνος που δεν πήρα δάνειο ένα ευρώ από καμία τράπεζα για το κόμμα του. Είμαι η μόνη τηλεόραση της Ελλάδος που δεν έχει δάνειο ούτε ένα ευρώ. Να απολογηθώ γιατί έκανα περιουσία πριν την πολιτική;