Πριν καν ανακοινωθούν  τα ονόματα, πριν καν ανακοινωθεί η πρώτη συμφωνία ΠΑΣΟΚ -Ποταμιού ξεκίνησαν οι γκρίνιες κάτι που δείχνει πως τα πράγματα στο χώρο δεν είναι καλά.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος δεν εκλήθη στη συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Σε ανακοίνωση που έβγαλε τη νύχτα ο Γιώργος Παπανδρέου ο τίτλος τα λέει όλα «Ζητούνται απαντήσεις περί επιτροπών» και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ ενημερώνει πως δεν τους φώναξε κανείς να συμμετάσχουν στο διάλογο.

Μάλιστα, στις ανακοινώσεις υπογραμμίζεται πως εξηγήσεις οφείλουν να δώσουν οι ηγεσίες των δύο κομμάτων. Στελέχη του Κινήματος δεν έκρυβαν την σφοδρή ενόχληση τους για τη μη πρόσκληση, την ώρα που στο Κίνημα υπάρχει σοβαρή συζήτηση για το αν πρέπει να συμμετάσχουν στη συζήτηση ή να ρίξουν γέφυρες προς το ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και τον Βασίλη Λεβέντη ο οποίος ζήτησε να μπει στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι πάντως κράτησαν δύο θέσεις κενές στην επιτροπή σε περίπτωση που θέλει να συμμετάσχει σε αυτήν το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. 

Παράλληλα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την δυσπιστία τους για το αν ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ως τελικό στόχο να επιτύχει το εγχείρημα καθώς κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως το Ποτάμι και προσωπικά ο πρόεδρος του δέχονται ισχυρές πιέσεις και από τη ΝΔ και το μεταρρυθμιστικό άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επιτροπή που αποτελείται από στελέχη όχι σε κορυφαίες κομματικές καρέκλες δεν ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και ήδη πριν καν στεγνώσουν οι ανακοινώσεις υπάρχουν πολλοί που προεξοφλούν την αποτυχία της.