Ο ελληνικός λαός το προσφυγικό πρόβλημα εκτός από κάποιες ακριτικές περιοχές δεν το έχει νιώσει, παρά μόνο μέσω της τηλεόρασης», δήλωσε ο Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε:

Δεν το έχει νιώσει στο πετσί του, εννοώ στην καθημερινότητα του. Δηλαδή μέσα στο κέντρο της Αθήνας δεν βλέπουμε πρόσφυγες, μέσα στο κέντρο των μεγάλων πόλεων δεν βλέπουμε πρόσφυγες, μεσα στις εθνικές οδούς δεν βλέπουμε πρόσφυγες, υπάρχει το πρόβλημα, δεν θέλω να πω να το κουκουλώσω, αλλά είναι ελεγχόμενο σε μεγάλο βαθμό και θα γίνει ακόμη πιο ελεγχόμενο τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας εξαπέλυσε επίθεση κατά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης με τη δημιουργία καταυλισμών.

«Ο ανθρωπισμός έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις ως προκάλυμμα της επιδίωξης τους για εμπορικό κέρδος» είπε ο αναπληρωτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ  άφησε αιχμές και για τη στάση των Σκοπίων. λέγοντας ότι πρέπει να μετρούν τα λόγια τους και να μην πυροδοτούν άλλες καταστάσεις.

Επιπλέον, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της αστυνομίας, ενώ χαρακτήρισε ελεγχόμενο σε μεγάλο βαθμό το θέμα των προσφύγων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως το μόνο που κάνουν είναι να περιγράφουν τα προβλήματα χωρίς όμως να δίνουν λύσεις.