current views are: 5

12 Απριλίου 2016
Δημοσίευση09:00

ΠΓΔΜ: Διάβημα προς την Ελλάδα για τα επεισόδια στην Ειδομένη

Σε διάβημα – απάντηση στα προφορικά διαβήματα του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκου σχετικά με τα επεισόδια, την Κυριακή, στην Ειδομένη, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων.

Δημοσίευση 09:00’

Σε διάβημα – απάντηση στα προφορικά διαβήματα του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκου σχετικά με τα επεισόδια, την Κυριακή, στην Ειδομένη, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων.

Σε διάβημα – απάντηση στα προφορικά διαβήματα του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκου σχετικά με τα επεισόδια, την Κυριακή, στην Ειδομένη, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων αναφέρεται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων “ενήργησαν με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό για την αντιμετώπιση των βίαιων διαμαρτυριών και της επιθετικής απόπειρας μεγάλης ομάδας μεταναστών να διασχίσουν τα ελληνικο-“μακεδονικά” σύνορα, μέσω παραβίασης του προστατευτικού φράχτη”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον, το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων ζήτησε την ενίσχυση των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα και την έγκαιρη ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών, ώστε να αποθαρρυνθούν βίαιες διαμαρτυρίες από τους μετανάστες και να εμποδιστεί η παράνομη είσοδος τους στην επικράτεια των Σκοπίων.

«Η αποκατάσταση της έννομης τάξης στη συνοριακή ζώνη και εντός και πέριξ του καταυλισμού της Ειδομένης είναι ουσιώδους σημασίας για την αποτροπή μελλοντικών περιστατικών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων,

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος, προέβη σε δύο αυστηρά διαβήματα με αφορμή τα απαράδεκτα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ειδομένη.

Ο πρέσβης κ. Λαλάκος στα δύο διαβήματα, κατέστησε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η χρήση βίας κατ’ουδένα τρόπο συμβάλλει στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις σχετικές προβλέψεις του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου. Κάλεσε, τέλος, τις Αρχές της γειτονικής χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν την προσήκουσα υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα.


σχετικα αρθρα