«Τα περισσότερα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά», δήλωσε στο Reuters πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις

Παράλληλα, σύμφωνα με έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις και επικαλείται το Reuters, «θα ήταν καλό να καταλήγαμε σε μια συμφωνία... έχουμε κάνει πολλές παραχωρήσεις μέχρι σήμερα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα:

Η αξιολόγηση της προόδου της Ελλάδας για το πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο συνεχίζεται εδώ και μήνες κυρίως λόγω των διαφορών μεταξύ των δανειστών για το δημοσιονομικό έλλειμμα μέχρι το 2018 και λόγω στης αντίστασης της Αθήνας στα αντιλαϊκά μέτρα. Οι διαφορές ανάμεσα στους δανειστές παραμένουν. 

«Όσον αφορά στην Αθήνα, οι αποκλίσεις έχουν να κάνουν με το βάθος της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και με τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ιδίως εκείνων που αφορούν τις υποθήκες της πρώτης κατοικίας», σημειώνουν πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με το Reuters.

«Μία θετική αξιολόγηση θα ξεκλειδώσει περίπου 5 δισ. ευρώ σε βοήθεια. Η Αθήνα χρειάζεται αυτά τα χρήματα για να αποπληρώσει τη δόση των 3,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ τον Ιούλιο», καταλήγει το δημοσίευμα.