Η συγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση με τη συμμετοχή των πολιτών, εκτίμησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα «πολιτική αναγκαιότητα για τον τόπο».

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Πρέπει να υπάρξει προγραμματικός διάλογος από τα κάτω, οι πολίτες να φτιάξουν το χώρο αυτόν. 

Αναφερόμενος στην προχθεσινή εκδήλωση της "Κίνησης Πολιτών Αχαΐας για τη συγκρότηση και ενοποίηση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου" που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι τέτοιοι είδους πρωτοβουλίες αποτελούν σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή.

«Υπάρχει αναγκαιότητα να γίνει αυτός ο χώρος, γιατί από τη μια έχεις μια κυβέρνηση ακραίου εθνολαϊκισμού αριστεράς και δεξιάς που είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη άποψη πλήρως νεοφιλελεύθερη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πριν από τέσσερις μήνες πανηγύριζε για τις απόψεις του ΔΝΤ, ενώ για την περίπτωση της Κύπρου είπε εκεί υπήρξε «συνεννόηση και λογική» στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ στην Ελλάδα επικρατεί «παραλογισμός και διχασμός μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».