Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη που καθορίζει την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας για τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών.

Η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition) ορίζεται στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ (€ 3.000.000,00), όπως είχε αποκαλύψει από την περασμένη εβδομάδα το Newpost. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) -που είναι επιφορτισμένη με τη διενέργεια του διαγωνισμού- ανέθεσε στη διεθνή εταιρεία Deloitte μελέτη για τον καθορισμό του εύρους της τιμής εκκίνησης, δεδομένου όπως επισημαίνουν πως «πρόκειται περί εξειδικευμένου αντικειμένου, το οποίο αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά». 

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζετια πως «η Deloitte έλαβε υπόψη της τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και διεθνώς, τα χαρακτηριστικά, τις προοπτικές και τις ιδιαιτερότητες του διεθνούς και ελληνικού διαφημιστικού, αλλά και του τηλεοπτικού κλάδου, καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Πλέον των ελληνικών, συγκεντρώθηκαν στοιχεία από γαλλικές, γερμανικές, ισπανικές, βρετανικές, βουλγαρικές, ιταλικές, τσέχικες, πορτογαλικές και κυπριακές πηγές».

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο ΚΥΑ η μία για τη μεταφορά της αρμοδιότητας διενέργειας του διαγωνισμού στη ΓΓΕΕ και η άλλη για τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων ανά ειδικότητα που θα οφείλουν να απασχολούν τα κανάλια τα οποία θα αδειοδοτηθούν.

Τις επόμενες μέρες δε αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού προς δημόσια διαβούλευση.