Στην μήνυση που της υπέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς χθες απάντησε στο briefing η κυβερνητική εκπρόσωπος 'Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι ''ζητούνται απαντήσεις από τη ΝΔ, ωστόσο εισπράττονται εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις''. 

«Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, σχολιάζοντας ουσιαστικά, την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει με μηνύσεις και αγωγές κατά της κ. Γεροβασίλη και κατά ΜΜΕ.
 
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού αφενός προς ΜΜΕ για δημοσιεύματα τις προηγούμενες ημέρες περί εμπλοκής ανθρώπων από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, και, αφετέρου, προς την κ. Γεροβασίλη, η οποία -με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα- με δήλωσή της καλούσε τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ να τοποθετηθούν.
 
Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε ότι «η τακτική της μεταφοράς της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια αντικατοπτρίζει την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τον δημόσιο διάλογο».
 
«Προφανώς», σημείωσε, «δεν ανέχονται την υποβολή εύλογων ερωτημάτων που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα» και τόνισε: «Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις». Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «οι απαντήσεις αυτές, προφανώς, δεν οφείλονται σε εμένα προσωπικά και δεν ζητήθηκαν από κάποιον προσωπικά», για να τονίσει πως «οι απαντήσεις οφείλονται στον ελληνικό λαό».