Σφοδρότατη αντιπαράθεση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή τη διακοπή των διαπραγματεύσεων και την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει δύο νομοσχέδια για το φορολογικό και το ασφαλιστικό χωρίς να υπάρχει συμφωνία.

«Πέρυσι, ο κήρυκας της θεωρίας των παιγνίων, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και στο τρίτο Μνημόνιο, ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και συνέχισε:

Φέτος, έχουμε τρεις κήρυκες της ίδιας επικίνδυνης θεωρίας. Τους κυρίους Γ. Κατρούγκαλο, Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο. Δηλαδή, τον Υπουργό που μαζί με τον κ. Τσίπρα παρακαλούσε το ΔΝΤ να συμμετέχει επί τριετία στο πρόγραμμα.

«Το έργο είναι παιγμένο ξανά και ξανά. Από την “επικείμενη συμφωνία” στη “σύγκρουση”. Και από τη “σύγκρουση” στην οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση. Όμως, αυτήν τη φορά, η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια…», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Απαντώντας στη δήλωση, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι «ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ αντί να αναζητούν ευφάνταστα λεκτικά σχήματα προκειμένου να επαναλαμβάνουν τα ίδια μονότονα κηρύγματα καταστροφολογίας, ας απαντήσουν εάν επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Διότι αν έχουν επενδύσει πολιτικά σε σενάρια δυσμενή για την οικονομία και για τη χώρα, θα διαψευσθούν».