Με ορίζοντα τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνει η αποσυμφόρηση του Πειραιά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. 

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, «όσο φτιάχνεται ο Σκαραμαγκάς, θα πηγαίνει κόσμος εκεί», ενώ στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού και κυρίως του χώρου αφίξεων. 

Ο κ. Κυρίτσης είπε πως σύντομα θα προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός για ενοικίαση βιομηχανικών χώρων στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ετοιμαστούν για την υποδοχή προσφύγων, ενώ για την Ειδομένη είπε πως περίπου 500 άνθρωποι αναχωρούν κάθε μέρα. 

Για τις προσαγωγές και συλλήψεις «αλληλέγγυων» στην Ειδομένη είπε πως έγιναν εξακριβώσεις στοιχείων στη γέφυρα του Αξιου 16 άτομων και πως ένα άτομο κρατήθηκε επειδή είχε ένα μαχαίρι στο αυτοκίνητο. «Θέλουμε να αποφεύγονται καταστάσεις όπως της περασμένης Κυριακής», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Βασικός παράγοντας παραπληροφόρησης είναι τα μέσα κοιωνικής δικτύωσης κυρίως facebook και twitter».