Εσωκομματική βεντέτα ξέσπασε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, με φόντο τη μεγάλη κεντροαριστερά.

Μέσω του ΣΚΑΙ ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα Στέφανου Ξεκαλάκη υποστηρίζοντας πως υπονομεύει τις προσπάθειες για τη συνεργασία στον χώρο της Κεντροαριστεράς. 

Ο βουλευτής μάλιστα είπε πως αν ο γραμματέας δεν μπορεί να υπηρετήσει τις αποφάσεις του συνεδρίου, να παραιτηθεί και υπενθύμισε, ότι πρόκειται για στενό συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη και της Φώφης Γεννηματά. 

Από την πλευρά του ο γραμματέας του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης απαντά σε μια αιχμηρή ανακοίνωση όποου κάνει λόγο για λογικές μοιράσματος αξιωμάτων. 

Όπως αναφέρει πως «η ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση της παράταξης, ώστε ο πολιτικός μας χώρος να πρωταγωνιστήσει ξανά στις εξελίξεις, δεν αποτελεί παραταξιακό, αλλά πατριωτικό καθήκον για να ηττηθεί η φαυλότητα, ο οπορτουνισμός και ο φτηνός λαϊκισμός που κυριαρχούν σήμερα στον πολιτικό βίο της Χώρας».

Όπως τονίζει «για  αυτή την ανασυγκρότηση παλεύουμε όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, κι εγώ προσωπικά, και η μόνη προαπαίτηση που βάζουμε είναι να στηριχθεί σε μια βάση αξιακή, ηθική, πολιτική, ιδεολογική και όχι σε λογικές μοιράσματος αξιωμάτων».

Καταλήγει δε πως «με πρόταγμα την ηθική στην πολιτική, θεωρώ αδιανόητη την προσπάθεια ορισμένων να ακυρώσουν την ιστορία και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, στο βωμό μιας ευκαιριακής προσωπικής πολιτικής αναβάπτισης».