current views are: 7

13 Απριλίου 2016
Δημοσίευση11:41

Καμμένος: Σοβαρό θέμα οι τουρκικές παραβιάσεις – Δεν υπάρχουν συγγνώμες!

Σκληρή απάντηση για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, που βρίσκονται σε ένταση το τελευταίο διάστημα, έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

Δημοσίευση 11:41’

Σκληρή απάντηση για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, που βρίσκονται σε ένταση το τελευταίο διάστημα, έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

Σκληρή απάντηση για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, που βρίσκονται σε ένταση το τελευταίο διάστημα, έδωσε ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στον realfm, χαρακτήρισε πάρα πολύ σοβαρό το θέμα.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Έχουμε υπερπτήσεις πάνω από τη Λέσβο, για την οποία δήθεν ζήτήσαν συγγνώμη οι Τούρκοι. Δεν υπάρχουν συγγνώμες για παραβίαση εναερίου χώρου.

«Και σήμερα», πρόσθεσε, «είχαμε αερομαχίες πάνω από τις Οινούσσες. Είναι η τρίτη μέρα που τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο. Με το υπουργείο Εξωτερικών αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει μέτρα. Από τη μεριά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ό, τι περνάει αναχαιτίζεται. Από τη μεριά του υπουργείου Εξωτερικών και με τον πρωθυπουργό προχωρούμε άμεσα τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με την προκλητική στάση της Τουρκίας αυτές τις τρεις μέρες».

Ο ίδιος επεσήμανε πως:

 Όλες οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έχουν με τον αυστηρότερο τρόπο καταγγελθεί και στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και σε στρατιωτικό επίπεδο. Τώρα, παίρνονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες» και συμπλήρωσε ότι «έχει ενημερωθεί ακόμα και σε πολύ υψηλό επίπεδο ο αμερικανικός παράγοντας».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, αναφέρθηκε στις υπερπτήσεις λέγοντας:

Έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε τις υπερπτήσεις, ωστόσο πρόκειται για μια δύσκολη μέρα για τη Πολεμική Αεροπορία.


σχετικα αρθρα