Τη θέση ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που αποφασίζει το πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία εξέφρασε ο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιώντας στην ΕΡΑ είπε: 

«Διατηρούμε εμείς το κυρίαρχο δικαίωμα να αποφασίζουμε το πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία. Ακούμε τους θεσμούς, υπάρχουν οι διαδικασίες στη Βουλή και το πώς θα το κάνουμε ανήκει στην Ελληνική Δημοκρατία. Οι στόχοι που μπαίνουνε από τη συμφωνία, τη δύσκολη αυτή συμφωνία, έχουν επιτευχθεί. Στο έκτακτο Eurogroup που θα γίνει 25-26 Απριλίου θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις. Όσο καθυστερούμε είναι πρόβλημα για την οικονομία και δεν βοηθάει ώστε να προχωρήσει η ανάκαμψη της. Τα στοιχεία σήμερα είναι προς θετική κατεύθυνση και το γνωρίζουν οι θεσμοί και δεν έχουν κανέναν λόγο να καθυστερούν».

Αναφερόμενος στην εξαγγελία των συναρμόδιων υπουργών ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναλαμβάνει δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες, ο κ. Ρήγας είπε ότι «στα δύο νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή, η κυβέρνηση έχει καταφέρει όλα αυτά που είχαν συμφωνηθεί τον Αύγουστο του 2015 και για το φορολογικό και για το ασφαλιστικό το 1% του ΑΕΠ» και υπογράμμισε πως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι μία μεγάλη τομή που έπρεπε να γίνει και είναι πολύ κρίσιμο να περάσει και να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια μια και το νομοσχέδιο αυτό είναι πάρα πολύ καιρό στη διαβούλευση. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυρίαρχη και σε αυτήν ανήκει η απόφαση για το πώς θα πρέπει να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας», επανέλαβε στο σημείο αυτό ο κ. Ρήγας.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση που τηρεί στις διαπραγματεύσεις το ΔΝΤ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διαφορετικές στρατηγικές για να υπογραμμίσει: «Το ΔΝΤ θέλει παρέμβαση στο χρέος θέλει όμως και σκληρά μέτρα στην επόμενη φάση και αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν το κατανοούμε γιατί επιμένουν. Το ΔΝΤ πρέπει να δώσει μία εξήγηση. Ό,τι μέτρα έχει προτείνει μέχρι σήμερα αποδεδειγμένα δεν απέδωσαν. Αντιθέτως δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα ύφεσης στην οικονομία». Σημείωσε ταυτόχρονα ότι αυτά που προτείνει η κυβέρνηση δημιουργούν την δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η σκέψη που θα επαναφέρει ξανά την Ευρώπη σε άλλο δρόμο», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ότι θα έπρεπε η Ευρώπη να λύνει τα προβλήματα της κρίσης και των ζητημάτων που αφορούν την οικονομία με τους δικούς της μηχανισμούς. 

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια εκλογών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων, μετά από 3 εκλογικές μάχες που ο ελληνικός λαός έδωσε τη στήριξη του, θα προχωρήσει αυτά τα οποία έχει δρομολογήσει. Όσοι βάζουν το θέμα των εκλογών, όπως το άνοιξε η ΝΔ, θα πρέπει να μας πουν. Στηρίζουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, είναι με τον ελληνικό λαό σε αυτά τα οποία προτείνουμε για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο; Ή είναι με τη στάση των θεσμών και επιχαίρει κάθε φόρα που βάζουν εμπόδια και δυσκολίες; Γιατί αυτό φαίνεται από τη στάση τους. Θα ολοκληρωθεί η τετραετία και τότε θα κριθούμε», είπε ο κ. Ρήγας.