Για αρκετές επαφές μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μίλησε για συχνή ανταλλαγή απόψεων.

«Μην ανησυχείτε. Υπάρχουν αρκετές επαφές με τον κ. Τσίπρα και συνολικά μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης και στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών. Κάθε συζήτηση είναι καλή», δήλωσε ο Ζάιμπερτ και αρνήθηκε να σχολιάσει το «ταξιδιωτικό πρόγραμμα» του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά σήμερα από το Παρίσι έναν μίνι μαραθώνιο αναζήτησης συμμαχιών με τη διαπραγμάτευση ανοιχτή και το προσφυγικό να αποτελεί μείζον θέμα.

Σήμερα, θα συναντηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα με τον Φρανσουά Ολάντ, ενώ αύριο θα μεταβεί στο Στρασβούργο  για να συναντήσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει έναν σημαντικό ευρωπαϊκό θεσμό και παράλληλα να ζητήσει την στήριξη των Σοσιαλδημοκρατών κυβερνητικών εταίρων της Μέρκελ.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.