Για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει τα νομοσχέδια για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του στο Real FM ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κ. Χρυσόγονος επεσήμανε πως «όταν είσαι το αδύνατο μέρος σε μια διαπραγμάτευση φυσικά και θα καταφύγεις και σε τακτικισμούς και σε τεχνάσματα. Τι να κάνεις; Πενία τέχνας κατεργάζεται».

«Η Ελλάδα είναι σε μια de facto κατάσταση, συντεταγμένης την είπαν, χρεοκοπίας πάντως, εδώ και χρόνια» πρόσθεσε. Ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε ότι «προσπαθεί η κυβέρνηση να  προστατεύσει όσο γίνεται, τα χαμηλά εισοδήματα. Νομίζω ότι αυτό είναι θεμιτή επιλογή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και πρέπει να το αναγνωρίσουν και οι δανειστές. Να συμφωνήσουμε πάνω σε πράγματα τα οποία να είναι ρεαλιστικά μεν αλλά να μην προχωρούν οι δικές τους απαιτήσεις πέραν ενός ορίου σε ότι αφορά την εθνική μας κυριαρχία».

Επεσήμανε ότι «την αξιολόγηση πρέπει να την κλείσουμε, δυστυχώς βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Δεν έχουμε περιθώριο να τραβήξουμε και πάλι τα πράγματα μέχρι τον Ιούλιο».