current views are: 8

13 Απριλίου 2016
Δημοσίευση16:40

Καμμένος: «Οι συκοφάντες θα πληρώσουν» – Επίθεση από ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι για τις offshore

Αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει δημοσίευμα που κάνει λόγο για ίδρυση δύο off shore εταιριών στη Μεγάλη Βρετανία, από τον θανόντα πατέρα του Πάνου Καμμένου, τον Φεβρουάριου του 2016 και συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή ο Ηλίας Καμμένος. 

Δημοσίευση 16:40’

Αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει δημοσίευμα που κάνει λόγο για ίδρυση δύο off shore εταιριών στη Μεγάλη Βρετανία, από τον θανόντα πατέρα του Πάνου Καμμένου, τον Φεβρουάριου του 2016 και συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή ο Ηλίας Καμμένος. 

Αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει δημοσίευμα του newsbomb, που κάνει λόγο για ίδρυση δύο off shore εταιριών στη Μεγάλη Βρετανία, από τον θανόντα πατέρα του Πάνου Καμμένου, τον Φεβρουάριου του 2016 και συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή ο Ηλίας Καμμένος. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας χαρακτηρίζει κάνει λόγο για συκοφάντες που θα πληρώσουν στη δικαιοσύνη και ξεκαθαρίζει ότι «ουδεμία σχέση έχει με το θέμα». Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

Συνεχίζουν την επίθεση ακόμη και στο νεκρό πατέρα μου, παρότι δικαιώθηκε από όλες τις αρχές, όπως το ΣΔΟΕ, για το περίφημο σκάφος αναψυχής που κατείχε, δήλωνε και φορολογείτο στην Ελλάδα επί χρόνια.

Η «ανακάλυψη» των εγγράφων βρετανικής εταιρείας με δηλωμένη έδρα ιδιοκτήτη στη Γλυφάδα, αφορά εταιρεία συσταθείσα με μοναδικό σκοπό την επανανηολόγηση και την πώληση του ανωτέρω σκάφους αναψυχής. Δεν έχω ουδεμία σχέση με αυτή και λόγω του θανάτου του πατέρα μου δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί καμιά οικονομική ή άλλη πράξη.

Όπως και κατά την προηγούμενη επίθεση οι καταδικασθέντες συκοφάντες θα πληρώσουν ξανά.

 

ΠΑΣΟΚ: Ο πολέμιος της διαπλοκής δεν προλαβαίνει να μετράει τις off shore 

Ωστόσο, οι διευκρινίσεις καμμένου δεν ικανοποίησε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που με ανακοινώσεις τους κάλεσαν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να φωτίσει την υπόθεση με στοιχεία, ενώ η χαριλάου Τροικούπη με ένα δηκτικό της σχόλιο αναφέρει ότι «ο κ. Καμμένος δεν προλαβαίνει να μετρά τις οικογενειακές offshore.

«Εμείς δεν θα σπεύσουμε να υιοθετήσουμε τις καταγγελίες κατά του κ. Καμμένου, όπως με τον γνωστό λαϊκισμό και την αμετροέπεια του θα έπραττε ο ίδιος. Όμως, οφείλει να απαντήσει πειστικά με επιχειρήματα και όχι αερολογίες», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ για τις αποκαλύψεις σχετικά με δυο οffshore εταιρείες της οικογένειάς του.

«Γιατί δεν μπορεί ο αυτοαποκαλούμενος πολέμιος της διαφθοράς και της διαπλοκής, να μη προλαβαίνει να μετρά τις οικογενειακές offshore», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

Ποτάμι:Οι γκρίζες περιοχές πρέπει τώρα να φωτιστούν

Από την πλευρά του, το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του, καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να δώσουν εξηγήσεις για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την ίδρυση δυο offshore εταιρειών από τον πατέρα του κ. Καμμένου, λίγο πριν το θάνατό του, τον Φεβρουάριο.

«Τις μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξιφουλκούσε με γενικόλογα εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, η οικογένεια Καμμένου ίδρυε στο Λονδίνο offshore της “μιας λίρας και μιας μετοχής” με άγνωστο αντικείμενο εργασιών και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία», αναφέρει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Ο υπουργός Αμύνης κ. Καμμένος και κληρονόμος πρώτου βαθμού της οικογένειάς του, θα πρέπει τώρα να απαντήσει συγκεκριμένα ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία των νέων offshore της οικογένειάς του.

Η χώρα δεν αντέχει νέους ψιθύρους για νέα σκάνδαλα, στην κορυφή μάλιστα της κυβέρνησης. Οι γκρίζες περιοχές πρέπει τώρα να φωτιστούν. Και όχι με γενικόλογες απαντήσεις αλλά με στοιχεία».

ΑΝΕΛ: Κατάντια για το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί το Ποτάμι

Σε απάντησή της η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου επιτίθεται με σφοδρότητα τόσο στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά όσο και στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο Ποτάμι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
 
Παρά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου απέναντι σε συκοφαντικά δημοσιεύματα, συνεχίζουν την ασύστολη λασπολογία, επιχειρώντας παράλληλα να κηλιδώσουν τη μνήμη του νεκρού πατέρα του.
 
Η συκοφαντία και η λασπολογία είναι το καταφύγιο των θλιβερών σαλτιμπάγκων που πνίγονται στη λάσπη και στο βόθρο του Ποταμιού. Και επανέρχονται σε δήθεν «αποκαλύψεις» για μια εταιρεία που δεν έχει το παραμικρό περιουσιακό στοιχείο και με την οποία ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία σχέση. Προφανώς ο κ. Θεοδωράκης έχει και άλλους λόγους για να υιοθετεί συκοφαντίες και να λασπολογεί εναντίον του κ. Καμμένου. Τον «πονάει» η γνωστή αμαρτωλή ιστορία με τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ που αποκάλυψε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από το βήμα της Βουλής.
 
Και είναι κατάντια για το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί τη ροή του Ποταμιού.

Τι έλεγε το δημοσίευμα

Στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας newsbomb.gr, αναφέρεται ότι «η οικογένεια Καμμένου ίδρυσε στη Μεγάλη Βρετανία δύο εταιρείες της μιας λίρας τον Φεβρουάριο του 2016, μόλις φέτος δηλαδή, και μάλιστα στο όνομα του Ηλία Καμμένου, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του πατέρα του σημερινού υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου».

Και συνεχίσει παραθέτοντας τα εξής στοιχεία:

“Στο επίσημο μητρώο των εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ουαλίας εγγράφονται στις 2 και στις 4 Φεβρουαρίου 2016, δύο εταιρείες της μιας λίρας και μιας μετοχής με δηλωμένο διαχειριστή τον πατέρα του Πάνου Καμμένου, υπέργηρο πρώην επιχειρηματία Ηλία Καμμένο που πέθανε λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Φεβρουαρίου μετά από μακροχρόνια ασθένεια. 

  • Η μία εταιρεία με το όνομα Sea Flyer Limited και αριθμό μητρώου 09983614 έχει ημερομηνία δήλωσης στις 2 Φεβρουαρίου και έχει κενό το σχετικό κουτί όπου δηλώνεται η «φύση της εταιρείας» (nature of business), που όπως σημειώνεται θα δηλωθεί μελλοντικά. 
  • Η άλλη εταιρεία με το όνομα OceanFlyer Limited και αριθμό μητρώου 9986968 έχει ημερομηνία δήλωσης στις 4 Φεβρουαρίου και στη φύση της εταιρείας καταγράφεται: 99999 dormant company (ανενεργός εταιρεία)”.

σχετικα αρθρα