Αιτήματα άρσης ασυλίας σε Βουλή και Ευρωβουλή εστάλησαν από εισαγγελικές αρχές για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, τον Χρήστο Μπγιάλα, τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο και τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης, με την προγενέστερη ιδιότητά του, αυτή του δημάρχου Σφακίων, φέρεται να παραβίασε το νόμο 2971/2001 που αφορά την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης κατηγορείται ότι το 2011 με την ιδιότητα του δημάρχου Σφακίων στα Χανιά, επέφερε μεταβολή στην θάλασσα και τον αιγιαλό στη θέση Μάρμαρα (ή Διαλεσκάρι), κατασκεύασε αυθαίρετη προβλήτα από μπετόν και πέτρα μήκους 30 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2 μέτρων, χωρίς την άδεια της αρμόδιας Κτηματικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, η Βουλή και η Ευρωβουλή θα αποφασίσουν για την άρση ή μη της ασυλίας των κ.κ. Μηταφίδη και Ζαριανόπουλου αντίστοιχα, καθώς το 2011 ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να χορηγηθεί άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστο χώρο πεζόδρομου. Σύμφωνα με τους μηνυτές, με την άδεια που χορηγήθηκε, παρεμποδίζεται η πρόσβαση στο χώρο, των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, κ.λ.π.).

Κατά του κ. Μπγιάλα έχει κατατεθεί μήνυση από κάτοικο των Γρεβενών για εξύβριση και απειλή, σχετικά με την αποψίλωση ενός χαντακιού.

Τέλος, ο κ. Μίχος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2013 (που αφορά το 2012), καθώς σ΄ αυτήν υπήρχε αρνητικό εισόδημα, λόγω της ζημιάς που είχε από ατομική επιχείρηση, αλλά κατά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η οποία διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία Εφετών, δεν έχουν προσκομιστεί επαρκή στοιχεία απόδειξης του τρόπου χρηματοδότησης της οικονομικής ζημιάς.