current views are: 10

14 Απριλίου 2016
Δημοσίευση04:12

Η επίθεση της Ν.Δ. και το όπλο της «Ηλεκτρονικής»

Ρυθμούς σκληρού ροκ απέναντι στην κυβέρνηση υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία, καλώντας επίμονα σε παραίτηση του κ. Αλ. Τσίπρα και πρόκληση πρόωρων εκλογών.

Δημοσίευση 04:12’

Ρυθμούς σκληρού ροκ απέναντι στην κυβέρνηση υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία, καλώντας επίμονα σε παραίτηση του κ. Αλ. Τσίπρα και πρόκληση πρόωρων εκλογών.

Ρυθμούς σκληρού ροκ απέναντι στην κυβέρνηση υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία, καλώντας επίμονα σε παραίτηση του κ. Αλ. Τσίπρα και πρόκληση πρόωρων εκλογών.

Παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης (σ.σ. όπως μπορούσε στις αρχές του 2015 ο κ. Τσίπρας με την Προεδρική εκλογή) η κλιμάκωση των τόνων από τη Ν.Δ. προς την κυβέρνηση καθορίζει και το πολιτικό κλίμα, με αποτέλεσμα να εντείνεται η συζήτηση περί σεναρίων πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας. Την ίδια στιγμή που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει στο διεθνές ακροατήριο ότι δεν είναι η Ν.Δ. που προκαλεί την όποια πολιτική αστάθεια αλλά η ίδια η κυβέρνηση που, όπως ανέφερε στη Washington Post, μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα στέλνει το μήνυμα ότι μία κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. (και προφανώς όχι ένα «οικουμενικό» σχήμα, όπως κάποια κέντρα θα επιθυμούσαν) αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η οικονομία.

Η Ν.Δ. θα επιμείνει στους υψηλούς τόνους, έστω κι αν αυτοί βοηθούν ενδεχομένως στην αύξηση της απογοητευτικής συσπείρωσης που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για οικονομική, κοινωνική και θεσμική ασφυξία αλλά και για συνεχή βύθιση της χώρας. Η χθεσινή, δε, πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών ενδεχομένως να δίνει ένα ισχυρό όπλο στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Με την εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες να μην χρωστάει μισθούς στο προσωπικό της αλλά μόνον σε προμηθευτές, πιστωτές και ιδιοκτήτες ακινήτων, και με τη διοίκηση να «δείχνει» τις συνέπειες των capital control ως αιτία για τη μη υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης που είχε συμφωνηθεί με την τράπεζα, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πλέον ένα ηχηρό παράδειγμα των συνεπειών της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία και, παράλληλα, έναν ισχυρό λόγο να υπερασπιστεί τους «εργαζόμενους των 700 ευρώ» που, μέχρι σήμερα, αποτελούσαν προνομιακό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια, το «κανόνι» της Ηλεκτρονικής – πολύ περισσότερο από την έκθεση πχ του ΙΟΒΕ που αναδεικνύει τον κίνδυνο οι συνέπειες στην οικονομία να είναι μόνιμες – μπορεί να αποτελέσει μίας πρώτης τάξεως απόδειξη για το επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η πραγματική προστασία των μη προνομιούχων περνά μέσα από πολιτικές ανάπτυξης της οικονομίας και της επιχειρηματικής δράσης αλλά και ένα ισχυρό επιχείρημα για τις συνέπειες της οικονομικής πολιτικής που ασκήθηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τους τελευταίους 15 μήνες.


σχετικα αρθρα