Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι υπουργοί Οικονομικών των ΗΠΑ και της Γαλλίας σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, εκτιμώντας πως «έχει ακόμα πολλή δουλειά». Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δίνει «μάχη» στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας έχουν μεταβεί στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ

Πιο αναλυτικά, σε συνάντηση που είχαν στην Ουάσινγκτον, ο Τζακ Λιου και ο Μισέλ Σαπέν, συζήτησαν για το ελληνικό θέμα, επισημαίνοντας πως πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Μάλιστα, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά:

Υπάρχει ακόμα δρόμος να καλυφθεί μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται μέσω του Τζακ Λιου, λιγότερο αισιόδοξο σε σχέση με μερικές εβδομάδες πριν, οτι η αξιολόγηση θα κλείσει εύκολα.

Ειδική μνεία έκανε ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ και στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που έχει καθοριστεί.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί εστίασαν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - φοροαποφυγής, κάνοντας λόγο για ένα «πολύ σημαντικό ζήτημα».

Ρέγκλινγκ: Συμβολική η συμμετοχή του ΔΝΤ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, απαντώντας σε ερωτήσεις σε εκδήλωση του ινστιτούτου Brookings στις ΗΠΑ, σημείωσε πως η εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι μικρή, «ίσως  μικρότερη του 10% του συνολικού ύψους του προγράμματος».

«H εμπλοκή του ίσως είναι συμβολική, αλλά είναι σημαντική η συμμετοχή του στο πρόγραμμα», υπογράμμισε ο κ. Ρέγκλινγκ.