current views are: 4

14 Απριλίου 2016
Δημοσίευση10:25

«Πυρά» Γεννηματά από Πειραιά: Οι συνθήκες δεν θυμίζουν Ευρώπη – Είναι ντροπή!

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Δημοσίευση 10:25’

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

«Είμαστε εδώ σε συνθήκες που πραγματικά δεν θυμίζουν Ευρώπη, που είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για την χώρα μας» είπε η κ. Γεννηματά και σημείωσε:

«Μεταφέρουν το πρόβλημα από τη μια περιοχή στην άλλη. Φτιάχνουν στρατόπεδα γκέτο, πόλη μέσα στην πόλη, αδύναμοι να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών αλλά και των προσφύγων».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, «να διαχωρίσουν επιτέλους τους πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες, αυτό έπρεπε να έχει γίνει χθες».

Ζήτησε ακόμη να υπάρξει πρόσβαση στις υπηρεσίες ασύλου, να υπάρξει διασπορά των προσφύγων για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους, να μπορούν τα παιδιά που μένουν εδώ, όσο μένουν εδώ, να πηγαίνουν σχολείο.

Υπογράμμισε επίσης την αναγκη να κλείσουν οι οικονομικές πληγές που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στα νησιά αλλά και στον Πειραιά και στην Ειδομένη.

 


σχετικα αρθρα