Στην καταγγελία πως πίσω από τις κινήσεις και τις αναφορές της εισαγγελέως Τσατάνη, κρύβεται πρώην υπουργός που επιθυμεί «να συσκοτίσει τα πράγματα», προχώρησε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός που δεν θέλησε να πει περισσότερα, ούτε για το πρόσωπο αυτό καθ' αυτό του πρώην υπουργού ούτε του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται, δήλωσε πως «μου μεταφέρεται ότι όλη αυτή την ιστορία την κινεί ένας προηγούμενος υπουργός γιατί υπήρχε μια άλλη καταγγελία και πρέπει να συσκοτιστούν τα πράγματα».

Ακόμα, ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε πως στη συνάντηση που είχε με τη δικαστικό δεν συζήτησαν για την ουσία της υπόθεσης Βγενόπουλου και διερωτήθηκε πως η αναφορά της εισαγγελέως διέρρευσε στον Τύπο. 

Ωστόσο οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη να ζητά συγκεκριμένα στοιχεία για την καταγγελία. «Ποιος είναι αυτός ο υπουργός; Θέλουμε ονόματα, διευθύνσεις και στοιχεία» είπε ο κ. Βορίδης. 

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Γ. Γκιόλα, ζήτησε να διαβιβαστεί στη Βουλή ο φάκελος της υπόθεσης Βγενόπουλου. Αυτή ωστόσο η κίνηση φαίνεται να βρίσκει αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι η Βουλή δεν έχει και ούτε μπορεί να έχει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα.