current views are: 5

14 Απριλίου 2016
Δημοσίευση10:22

Για στήριξη στον Σουλτς ο Τσίπρας – Το μήνυμα του Πρωθυπουργού από το Στρασβούργο

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συναντάται αυτή την ώρα στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση 10:22’

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συναντάται αυτή την ώρα στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης, στο βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως»: τη θέση αυτή της Αθήνας διατύπωσε, σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο γεύμα που έχει -και είναι σε εξέλιξη- με τον Μάρτιν Σουλτς.

Κατ’ ουσίαν, δε, επανέλαβε τη θέση αυτή, αφού κάτι αντίστοιχο είχε πει και χθες, στη συνάντηση με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ταυτόχρονα ο έλληνας πρωθυπουργός εξηγεί στο γερμανό σοσιαλδημοκράτη, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και την ουσία των δύο νομοσχεδίων.

Μάλιστα σε σχόλιό του στο twitter ο κ. Τσίπρας ανήρτησε μια φωτογραφία με τον κ. Σουλτς και τόνισε ότι με τον ευρωπαίο αξιωματούχο “έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη. Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας”.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Ρ. Γκουαλτιέρι, επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχει παρεμβληθεί και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το ελληνικό πρόγραμμα. Η πορεία της διαπραγμάτευσης θα απασχολήσει επίσης τους δύο άνδρες.

Η κυβέρνηση προσδοκά πως οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα θα καταφέρουν να πείσουν τους Ευρωπαίους πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ξεκολλήσει άμεσα, οι ακραίοι γραφειοκράτες του ΔΝΤ θα πρέπει να απομονωθούν και να οδηγηθούμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Ο νέος μίνι μαραθώνιος του πρωθυπουργού ξεκίνησε χθες στο Παρίσι όπου είχε επαφές με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Η συνάντηση διήρκησε σχεδόν μία ώρα και μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε διεξοδικά τις ελληνικές θέσεις στον γάλλο πρόεδρο, που φάνηκε να δείχνει κατανόηση για τον εκνευρισμό που υπάρχει στην Αθήνα εξαιτίας της στάσης του ΔΝΤ.

Επόμενος σταθμός οι Βρυξέλλες όπου στις 7 μ.μ. θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.


σχετικα αρθρα