current views are: 6

14 Απριλίου 2016
Δημοσίευση10:58

Αντιπεριφερειάρχης Χίου: Καλός Τούρκος μόνο ο νεκρός Τούρκος!

Σάλο έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του σχετικά με τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου και πρώην βουλευτής της ΝΔ Σταμάτης Κάρμαντζης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος»!

Δημοσίευση 10:58’

Σάλο έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του σχετικά με τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου και πρώην βουλευτής της ΝΔ Σταμάτης Κάρμαντζης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος»!

Σάλο έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του σχετικά με τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, που έκανε στο facebook, και τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω έσπευσε να «κατεβάσει» από το προφίλ του, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου και πρώην βουλευτής της ΝΔ Σταμάτης Κάρμαντζης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος»!

«Το σύνθημα των καταδρομέων μας με το οποίο συμφωνώ απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με τη σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην βουλευτής Χίου και νυν αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Έχουμε, έναν γείτονα άθλιο άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!» αναφέρει ο κ. Κάρμαντζης και συνεχίζει: «Γνωρίζουμε, ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης προαιώνιοι εχθροί του Γένους μας με διάφορους άλλους και τώρα πληρώνουν για αυτά που δημιούργησαν και θα πληρώσουν πολλά ακόμα!»

Προσθέτει, ακόμη τα εξής: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο Ενωμένοι Έλληνες, Έλληνες ομόψυχοι, Έλληνες αδελφωμένοι και μονιασμένοι (σ’ αυτούς τους Έλληνες χωράνε ακόμα μετανιωμένοι όμως, Φίληδες Τασίες Ρεπούσενες και Σίες) μπορούμε να αντισταθούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ορδές περιμετρικά του Έθνους μας και μόνο με τις δικές μας δυνάμεις και αλήθεια μπορούμε»!

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν φυσικά έντονες αντιδράσεις με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο να ζητά από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του ενώ καλεί και τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί για το ζήτημα.

«Με έκπληξη διαβάσαμε στα Μ.Μ.Ε. το εθνικιστικό παραλήρημα του κ. Κάρμαντζη για την Τουρκία. Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου με αδιανόητες φράσεις αναφέρεται στη γείτονα χώρα και το λαό της. Διερωτώμεθα λοιπόν αν κάποιος Τούρκος διαβάσει τις θέσεις αυτές θα έχει την επιθυμία να επισκεφτεί το νησί μας; Αντιλαμβάνεται ο Αντιπεριφερειάρχης το κακό που κάνει στον τουρισμό του νησιού; Αλλά κυρίως αντιλαμβάνεται το μίσος που στάζει στις ψυχές των Χιωτών και Χιωτισσών και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά;» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, συμπληρώνοντας: «Θυμίζουμε στον κ. Κάρμαντζη ότι δεν είναι απλός πολίτης αλλά Αντιπεριφερειάρχης στη Χίο και η ιστορία έχει δείξει ότι οι συνέπειες κάποιων δηλώσεων είναι πολύ σοβαρές. Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης του νησιού «κύριος» Κάρμαντζης φέρει τεράστιες ευθύνες για το μίσος που σπέρνει και τις απόψεις που διατυπώνει, οι οποίες δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα φιλειρηνικά αισθήματα των κατοίκων της Χίου, καλούμε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του για το καλό του τόπου μας και τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί για το ζήτημα».

Από την πλευρά της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κράτησε αποστάσεις τονίζοντας ότι: «Όπως καταλαβαίνετε, είναι προσωπικές απόψεις σε ένα προσωπικό βήμα έκφρασης».

Ο ίδιος ο κ. Κάρμαντζης προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις προσπαθώντας να το μαζέψει.

«Η ανάρτηση μου, δεν απευθύνεται στον Τουρκικό Λαό, αλλά στο βαθύ στρατιωτικό κράτος που με τις γνωστές μεθόδους του προκαλεί το κοινό αίσθημα. Ο Ελληνικός και Τουρκικός λαός είναι μακριά από τα παιχνίδια της τουρκικής διπλωματίας και στρατιωτικής ηγεσίας και αυτοί οι δυο λαοί θα ανατρέψουν τέτοιου είδους ακραίες πολιτικές», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης μετά τις αντιδράσεις.


σχετικα αρθρα