Την Αθήνα θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Γίρκι Κατάινεν θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων και ειδικότερα στα Προεδρεία και σε εκπροσώπους των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων (Μέγαρο Βουλής, ώρα 10:00).

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Κατάινεν θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα "Το Επενδυτικό Σχέδιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ελλάδα" λίγο πριν την ολοκλήρωσης της εκδήλωσης με θέμα "Info Day: Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ για την Ευρώπη" που οργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ώρα 12:00, Αίγλη Ζαππείου, Αίθουσα "Ολυμπία").

Αμέσως μετά, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, (Μέγαρο Μαξίμου, ώρα 13:00).

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τους Προέδρους των Ελληνικών συστημικών Τραπεζών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ώρα 14:00) και αμέσως μετά ο κ. Κατάϊνεν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη (Γραφεία Νέας Δημοκρατίας, Λεωφ. Συγγρού 340, ώρα 16:00).