current views are: 5

14 Απριλίου 2016
Δημοσίευση14:13

Το έγγραφο Παπαγγελόπουλου για τους χειρισμούς Τσατάνη

Κατέθεσε έγγραφο με το οποίο φαίνεται η εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη δίδει τη δικογραφία Βγενόπουλου στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου. 

Δημοσίευση 14:13’

Κατέθεσε έγγραφο με το οποίο φαίνεται η εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη δίδει τη δικογραφία Βγενόπουλου στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου. 

Έγγραφο με το οποίο φαίνεται η εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη δίδει τη δικογραφία Βγενόπουλου στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου, κατέθεσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που εξετάζει τις καταγγελίες για παρέμβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Με τον τρόπο αυτό ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης επιχειρεί να ισχυροποιήσει το επιχείρημά του πως η κ. Τσατάνη τον Μάρτιο του 2015 θεώρησε αρμόδια τη κ. Στάικου να εξετάσει την υπόθεση, αλλά λίγους μήνες αργότερα ζήτησε ουσιαστικά τη δικογραφία πίσω.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε ότι πίσω από τις κινήσεις και τις αναφορές της εισαγγελέως Τσατάνη, κρύβεται πρώην υπουργός που επιθυμεί «να συσκοτίσει τα πράγματα». Ο υπουργός δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και ονόματα, ούτε για το πρόσωπο του πρώην υπουργού ούτε του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται, δήλωσε ωστόσο: «Μου μεταφέρεται ότι όλη αυτή την ιστορία την κινεί ένας προηγούμενος υπουργός γιατί υπήρχε μια άλλη καταγγελία και πρέπει να συσκοτιστούν τα πράγματα».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι στη συνάντηση που είχε με τη δικαστικό δεν συζήτησαν για την ουσία της υπόθεσης Βγενόπουλου και διερωτήθηκε πως η αναφορά της εισαγγελέως διέρρευσε στον Τύπο. 


σχετικα αρθρα