Για τα δύο νομοσχέδια, φορολογικό και ασφαλιστικό, που απορρέουν από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση, ενημέρωσε τον Μάρτιν Σουλτς ο έλληνας Πρωθυπουργός. Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συμφωνία του κ. Σουλτς στις ελληνικές θέσεις. 

Σε ανάρτησή του στο επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ικανοποιημένος από τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο οποίος «συμμερίζεται της γνώμη της Ελλάδας για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, ενώ διεμήνυσε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές, οι δύο άνδρες βρήκαν κοινό τόπο στην ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και για το ζήτημα του χρέους, ενώ κατά τη συνάντησή του με τον έλληνα Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΕΚ αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα και ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

Σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Σουλτς επισημαίνει ότι Ελλάδα και θεσμοί πρέπει να εργαστούν στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ενώ σημειώνεται ότι  "ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις".

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι κύριοι Τσίπρας και Σουλτς συμφώνησαν ότι «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Ελλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».