Παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στη δικαιοσύνη ώστε να προφυλακιστούν βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε για μια ακόμη φορά ο Ηλίας Κασιδιάρης, καλώντας σε εξηγήσεις τόσο τον πρώην πρωθυπουργό όσο και τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ τους καλεί να δώσουν εξηγήσεις για έγγραφο που παρουσίασε στη Βουλή ο Χαρ. Αθανασίου σχετικά με το ηχητικό στο οποίο κατά τη Χρυσή Αυγή ακούγεται ο Αντώνης Σαμαράς να ζητάει διώξεις. Επίσης ζήτησε να έρθει στη Βουλή η πραγματογνωμοσύνη για το ηχητικό.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή ο Ηλ. Κασιδιάρης κάλεσε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει εξηγήσεις για το πώς περιήλθε στην κατοχή του το επίμαχο έγγραφο λέγοντας ότι  «το καταδικαστέο είναι ότι αυτό το έγγραφο δεν είναι το επίσημο, δεν φέρει στο πλάι μεγαρόσημα, άρα το έχετε πάρει στη "ζούλα", χέρι-χέρι από τον Ντογιάκο… τον Παναθηναϊκάκια…».

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι στην έναρξη της προηγούμενης συνεδρίασης ο Κασιδιάρης κατέθεσε στην Επιτροπή και πάλι τα σχετικά cd με τις ηχητικές συνομιλίες για να υποστηρίξει τις θέσεις του στο θέμα των διώξεων των μελών της Χρυσής Αυγής.

«Τότε, με πήραν από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και μου είπαν ότι η υπόθεση αυτή έχει τεθεί στο αρχείο και μου έδωσαν αυτό το έγγραφο με την παράκληση να σας το καταθέσω για ενημέρωση. Όπως και το έκανα…», είπε ο κ. Αθανασίου.

Από την πλευρά του ο Ηλ. Κασιδιάρης είπε ότι  «ο Αθανασίου "καρφώνει" τον Σαμαρά» και κατήγγειλε ότι το εν λόγω έγγραφο δεν φέρει Μεγαρόσημα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η Χρυσή Αυγή σχολιάζει ότι «ο Μπάμπης Αθανασίου κάρφωσε στεγνά τον Σαμαρά στην Επιτροπή Θεσμών για μία ακόμη παρέμβαση στην λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Όπως καταγγέλλει η ΧΑ «το έγγραφο αυτό βρισκόταν παράνομα στην κατοχή της ΝΔ, καθώς δεν έφερε ούτε καν σφραγίδες της εισαγγελίας, μεγαρόσημα κλπ.»

Ειδικά για τον Χ. Αθανασίου, τον οποίο χαρακτηρίζει «σκευωρό» λέει ότι «αρχικά ομολόγησε πώς το συγκεκριμένο έγγραφο του το έδωσαν από το γραφείο του Σαμαρά και στη συνέχεια παραδέχθηκε πώς είναι πράγματι παράτυπο»!

Επιπλέον εγείρει θέμα για την πραγματογνωμοσύνη σχετικά με το βίντεο λέγοντας:  «Εις ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, ο σκευωρός Αθανασίου είχε ισχυριστεί επί λέξει ότι: «Οι πραγματογνώμονες σαφέστατα αποφαίνονται ότι η φωνή δεν είναι του Σαμαρά», Στο έγγραφο που κατέθεσε όμως, οι πραγματογνώμονες φέρονται να αποφαίνονται ότι: «Δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι η φωνή που ακούγεται είναι του Σαμαρά», ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ! Προκύπτει λοιπόν μείζον ζήτημα, γι' αυτό και ο εκπρόσωπός μας απαίτησε να έρθει άμεσα στην βουλή η εν λόγω πραγματογνωμοσύνη».

Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή «το γεγονός ότι ο ίδιος ο Σαμαράς κατείχε παράνομα έγγραφο της δικογραφίας, ενώ η υπόθεση βρισκόταν σε εξέλιξη, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι αυτός κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας είχε ενημέρωση για την πορεία της δικαστικής έρευνας. Εγείρονται μείζονα ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η πραγματογνωμοσύνη από τη ΔΕΕ».