Έτοιμος να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της συνεχούς κατάθεσης άσχετων τροπολογιών σε νομοσχέδια, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση που αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρόεδρος από το βήμα της Βουλής κατά την αυριανή συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, θα αφορά στην κατάρτιση πολυνομοσχεδίου σε συγκεκριμένες χρονικές κάθε φορά περιόδους, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (καθώς όλες οι παρεμβάσεις έχουν και ένα οικονομικό χαρακτήρα) όπου θα περιλαμβάνονται όλες οι ρυθμίσεις που θα κρίνονται αναγκαίες και θα εξυπηρετούν επείγουσες ανάγκες. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες η κίνηση αυτή του κ. Βούτση που ήρθε μετά την σχετική αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δεν βρήκε κατηγορηματικά αντίθετα τα κόμματα, με τον Νικήτα Κακλαμάνη της ΝΔ να δηλώνει πως θα μπορούσε να συζητηθεί ως προοπτική.

Πάντως αξίζει να επισημανθεί πως από το γραφείο του Προέδρου, διαψεύδουν ότι ο κ. Βούτσης αναμένεται να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στη κυβέρνηση.