current views are: 5

14 Απριλίου 2016
Δημοσίευση16:32

SOS από Μοσκοβισί: Χαμηλότερη από το αναμενόμενο η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Σήμα SOS για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης εκπέμπει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε ομιλία του στον Ινστιτούτο Πίτερσον στην Ουάσιγκτον.

Δημοσίευση 16:32’

Σήμα SOS για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης εκπέμπει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε ομιλία του στον Ινστιτούτο Πίτερσον στην Ουάσιγκτον.

Σήμα SOS για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης εκπέμπει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε ομιλία του στον Ινστιτούτο Πίτερσον στην Ουάσιγκτον.

Όπως δήλωσε, συγκεκριμένα, η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ενδέχεται να ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί:

Δυστυχώς, η πρόβλεψη για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχει επιδεινωθεί. Γενικά, πλέον αναμένουμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι θετική αλλά χαμηλότερη από αυτό που περιμέναμε.

Οι Εαρινές Οικονομικές Προβλέψεις της Κομισιόν θα δημοσιευθούν στις 3 Μαΐου, όπως προανήγγειλε ο Επίτροπος. 

Στην Ευρώπη, όπως εξήγησε, «προκλήσεις σχετιζόμενες με την πολιτική διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και με θέματα ασφαλείας μπορεί επίσης να πυροδοτήσουν εξελίξεις που ενδέχεται να αποτελέσουν προσκόμματα για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».

Σημείωσε όμως ότι όλα αυτά δεν σηματοδοτούν μια «θεμελιώδη και διαρκή αδυναμία» αλλά σημαίνουν ότι «πρέπει να αναλάβουμε ακόμη πιο αποφασιστική δράση για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη».

Εξάλλου δυσμενέστερες προοπτικές για την ευρωζώνη από το αρχικά αναμενόμενο, τόσο για φέτος όσο και το επόμενο έτος, βλέπει και το ΔΝΤ στις προβλέψεις του που ανακοίνωσε την Τρίτη.  


σχετικα αρθρα