Ανακοίνωση που στρέφεται κατά των Παύλου Πολάκη και Νίκου Τόσκα εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, στην οποία τονίζεται ότι ''κάποιοι επιθυμούν να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκους του μποξ και την Ένωση άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Αναφέρεται, δε, χαρακτηριστικά στον ''στρατηγό, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και στον δόκτωρα με το ξινάρι που πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν''.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση:

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτικές, αλλά και καθοριστικές για την επόμενη ημέρα της ενημέρωσης.

Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ και την ΕΣΗΕΑ άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Διαπλοκή και πολιτική εξουσία έχουν κάθε λόγο να δίνουν «αίμα στην αρένα» και να αποπροσανατολίζουν από τα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.

Ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η ΕΣΗΕΑ συνιστά ψυχραιμία και καλεί τους συναδέλφους να απαντούν ακόμη και σε αυτές τις συμπεριφορές με τους κανόνες που προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία.