Το ζήτημα του προσφυγικού αλλά και θέματα της αξιολόγησης βρέθηκαν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ στο επίκεντρο ομιλίας που εκφώνησε σήμερα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Axel Springer ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Βέλγιο.

Ο κ. Τσίπρας  κατά τη διάρκεια επίσκεψης αστραπή στην πόλη Μέχελεν, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας με τους εταίρους της χώρας και αναφέρθηκε στη φάση που βρίσκεται σήμερα η αξιολόγηση του προγράμματος.

Τόνισε ότι είναι αναγκαίο να περατωθεί αμέσως η διαδικασία της αξιολόγησης, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το ελληνικό δημόσιο χρέος. Αναφέρθηκε τέλος και στο σκεπτικό βάσει του οποίου, στο πλαίσιο των όσων έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές, προωθείται στη Βουλή η διαδικασία επικύρωσης ορισμένων νομοσχεδίων.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, ενώ το πρωί της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ.