current views are: 9

14 Απριλίου 2016
Δημοσίευση22:32

ΚΙΔΗΣΟ: Τα κόμματα της κεντροαριστεράς ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού αφήνει το ΚΙΔΗΣΟ με αφορμή την ανακοίνωση για τα ονόματα των μελών της Επιτροπής Διαλόγου

Δημοσίευση 22:32’

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού αφήνει το ΚΙΔΗΣΟ με αφορμή την ανακοίνωση για τα ονόματα των μελών της Επιτροπής Διαλόγου

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού αφήνει το ΚΙΔΗΣΟ με αφορμή την ανακοίνωση για τα ονόματα των μελών της Επιτροπής Διαλόγου

«Οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και την ανάγκη διασφάλισης του ιστορικού ρόλου που έχουν να φέρουν σε πέρας οι προοδευτικές δυνάμεις» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΙΔΗΣΟ και υποστηρίζει ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου για τη συμπόρευση, τη συνεργασία και την ενότητα των «προοδευτικών» δυνάμεων.

«Ως εγγύηση της αποφασιστικότητας όσων συμμετέχουν, για την επιτυχία του εγχειρήματος, εκφράσαμε την άποψη ότι, οι επικεφαλής των προοδευτικών δυνάμεων έχουν χρέος να δεσμευτούν ότι θα ανταποκριθούν σε αυτό το διακύβευμα, έτσι ώστε να είναι σαφές προς κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, ότι δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε απλώς ολίγον καλύτεροι διαχειριστές της εξουσίας από άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή μας τη θέση, που είναι προφανές ότι, δεν θέτει ήσσονος σημασίας διαδικαστικά ή οργανωτικά προαπαιτούμενα, τα άλλα κόμματα, όχι μόνον δεν ανταποκρίθηκαν, αλλά  ούτε καν εξέφρασαν τη θέση τους», σημειώνει εν συνεχεία.

Το ΚΙΔΗΣΟ καταλογίζει σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ότι, χωρίς την οποιαδήποτε συνεννόηση μαζί του, αποφάσισαν τη συγκρότηση μιας επιτροπής, στην οποία προέβλεψαν δύο θέσεις για το Κίνημα. «Μάλιστα, για αυτή τους την απόφαση ενημερωθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης κατά παράβαση κάθε θεσμικής δεοντολογίας», προσθέτει και εξηγεί ότι κλήθηκε να συμμετάσχει, χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή θεσμική συνεννόηση μεταξύ των ηγεσιών των κομμάτων.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών επισημαίνει επίσης ότι τόσο εκείνο, όσο και ο πρόεδρός του, «θα είναι πάντα παρόντες σε οποιονδήποτε διάλογο αφορά το ίδιο διακύβευμα που αφορά τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Δηλαδή, την εκ βάθρων αλλαγή της. Διάλογο που θα γίνεται για τον πολίτη, με τον πολίτη».

«Έστω και αργά, οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και την ανάγκη διασφάλισης του ιστορικού ρόλου που έχουν να φέρουν σε πέρας οι προοδευτικές δυνάμεις. Και να ανταποκριθούν στην πρόταση – πρόσκληση του Κινήματος και του προέδρου του, για συνάντηση και δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό, ότι η προσπάθεια αυτή αφορά και μόνον, το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας. Μόνο έτσι αυτή η προσπάθεια θα γίνει κτήμα κάθε δημοκράτη και προοδευτικού πολίτη. Μόνον έτσι θα εμπιστευτεί αυτήν την προσπάθεια και θα συμμετάσχει», καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ.


σχετικα αρθρα