ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επίθεση ο Μητσοτάκης για την εξεταστική

του Τάσου Τσιφόρου - Δημοσίευση 15 Απριλίου 2016, 07:22 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2016, 07:39
Στην επίθεση ο Μητσοτάκης για την εξεταστική
Facebook Twitter Whatsapp

Ομάδα που νικάει δεν αλλάζει, λένε στο ποδόσφαιρο και αφού η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα έχει και στοιχεία ποδοσφαιρικά, η φράση χρησιμοποιείται και για να περιγράψει τη στάση που θα κρατήσει σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ομάδα που νικάει δεν αλλάζει, λένε στο ποδόσφαιρο και αφού η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα έχει και στοιχεία ποδοσφαιρικά, η φράση χρησιμοποιείται και για να περιγράψει τη στάση που θα κρατήσει σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με άλλα λόγια, με οδηγό την, εκ του αποτελέσματος, θετική παρουσία του στην προ εβδομάδων αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών για τη δικαιοσύνη, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια συνταγή. Αντί άμυνας, θα επιλέξει την επίθεση προς τον Πρωθυπουργό.

Έχοντας ο ίδιος αναγνωρίσει δημοσίως τα χρέη της Ν.Δ (212 εκατομμύρια ευρώ), έχοντας ξεκινήσει την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος και φροντίζοντας να μην ληφθεί κανένα νέο δάνειο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δηλώσει ανοικτός στην πρόταση εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Παράλληλα, όμως, θα εγκαλέσει τον Πρωθυπουργό ότι, για άλλη μία φορά, κινείται μόνον με επικοινωνιακά – προπαγανδιστικά ελατήρια και θα τον προκαλέσει να αποδεχθεί και εκείνος με τη σειρά τη συγκρότηση της εξεταστικής που έχει προτείνει η Ν.Δ. για όσα μεσολάβησαν από τον Ιανουάριο του 2015 και οδήγησαν ένα βήμα πριν το Grexit, στα capital controls και, τελικά, σε ένα νέο, επαχθέστερο μνημόνιο.

Η επίθεση του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο, δεν πρόκειται να περιοριστεί στην οικονομία και τη διαπραγμάτευση – θέματα για τα οποία ο Πρωθυπουργός τον εγκαλεί για ταύτιση με το ΔΝΤ – αλλά να επεκταθεί και στα υπόλοιπα ανοικτά θέματα της επικαιρότητας, ώστε να μην επιτραπεί στον Πρωθυπουργό να οικοδομήσει τη δική του ατζέντα αλλά να απαντήσει και στα κρίσιμα για τους πολίτες ανοικτά θέματα.

Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, ουδείς αποκλείει ότι η αντιπαράθεσή τους θα λάβει γενικευμένο χαρακτήρα, καθώς άλλωστε η ένταση κτυπάει κόκκινο και οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις είναι σκληρές.

Το ταγκό της πόλωσης μοιάζει να εξυπηρετεί και τα δύο μεγάλα κόμματα, συνθλίβοντας τα σχήματα μεταξύ τους ή στο πλάι τους, κάτι που προοιωνίζεται μία έντονη συζήτηση, με τον κ. Μητσοτάκη να επαναφέρει το αίτημα για εκλογές, τον δε Πρωθυπουργό να τον καταγγέλλει ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια.