Καμία κρίση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δεν βλέπει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποιος εκτιμά πως θα ολοκληρωθούν πολύ πριν από το καλοκαίρι. 

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο επικεφαλής του Eurogroup επισημαίνει πως:

Oι Έλληνες έχουν κάνει πολλά, πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σοβαρή δουλειά που έχουν κάνει για να πιάσουν τους στόχους και στη συνέχεια θα έρθουμε στο χρέος να δούμε τι πρέπει να γίνει τώρα ή αργότερα και ποια τα μέτρα για αυτό. Είμαστε πολύ κοντά. Δεν πιστεύω σε αυτή την κρίση στις διαπραγματεύσεις, εαν συγκεντρωθούμε στο πού είμαστε θα φτάσουμε στο στόχο πολύ πριν από το καλοκαίρι. 

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε τη συμμετοχή του εξόχως σημαντική. 

Οι Ελληνες αντιλαμβάνονται πλήρως πως η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική για τους ευρωπαίους εταίρους της. Το ΔΝΤ βοηθάει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους, γιατί το ΔΝΤ λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, άρα οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν περισσότερα.

Όπως υπογραμμίζει «έχουμε υποσχεθεί στην Ελλάδα ότι εαν χρειαστεί θα κάνουμε περισσότερα για την ανακούφιση του χρέους και αυτή η υπόσχεση υπάρχει ακόμα στο τραπέζι. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι να αποχωρήσει το ΔΝΤ. Χρειάζομαι τη συμμετοχή του». 

Πρόσθεσε δε πως μόλις η Ελλάδα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στη φορολογία εισοδήματος τις ιδιωτικοποιήσεις και μια σειρά από άλλα θέματα, τότε θα δούμε το χρέος, και τι πρέπει να γίνει τώρα ή αργότερα. 

Η συνέντευξη ολοκληρώνεται με την ερώτηση της δημοσιογράφου: Αρα η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστωτικό γεγονός; Και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απαντά:  

Όχι, σίγουρα ελπίζω πως όχι.