Σε καταγγελία εις βάρος του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, προχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Λεωνίδας Γρηγοράκος

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Γρηγοράκος, «ο κ. Πολάκης «πείραξε» τα αποτελέσματα προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ» και εξήγησε πως πρόκειται για διαγωνισμό για την πρόσληψη 100 ιατρών. 

Όπως τόνισε, την επιλογή θα έκανε ειδική επιτροπή του υπουργείου. 

Ο κ. Γρηγοράκος υπογράμμισε πως  ο κ. Πολάκης ζήτησε τη λίστα με τους επιτυχόντες από την επιτροπή και στη συνέχεια επέστρεψε μια άλλη λίστα. 

Σε πολλές περιπτώσεις είπε ο κ. Γρηγοράκος έχουν αφαιρεθεί μόρια καθώς δεν προσμετρήθηκαν μεταπτυχιακοί τίτλοι και προϋπηρεσία. 

Για το θέμα ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει και ερώτηση στη Βουλή. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης: 

«Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης του Υπ. Υγείας με αρ. πρωτ. 253/9-2-2016, που αφορά στην πρόσληψη ιατρών για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας και Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων Νοσοκομείων της ελληνικής επικράτειας, δημιουργήθηκε θέμα σχετικά με την εγκυρότητα της διαδικασίας επιλογής των επιτυχόντων. 

Σύμφωνα με καταγγελίες υποψηφίων, η διαδικασία είναι αμφισβητήσιμη ως προς τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της. Από τη σοβαρότητα των καταγγελιών, φαίνεται ότι διαμορφώνεται μια κατάσταση προβληματική, όπου δεν είναι απίθανο να προκύψουν νομικά ζητήματα και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες για παραποίηση στοιχείων κατά την διαδικασία επεξεργασίας των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης προκήρυξης. Σε αυτήν την περίπτωση, η καθυστέρηση πρόσληψης των απαραίτητων ιατρών για τη λειτουργία των ΜΕΘ, ΜΕΝ και των λοιπών Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων είναι δεδομένη. Η κατάσταση λειτουργίας των προαναφερθεισών κρίσιμων μονάδων των νοσοκομείων είναι ήδη επιβαρυμένη εδώ και πολύ καιρό λόγω αδέξιων χειρισμών της κυβέρνησης που οδήγησαν σε τεράστια έλλειψη προσωπικού. 

Μια επιπλέον καθυστέρηση στην πολυαναμενόμενη πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στα νοσοκομεία θα ήταν τουλάχιστον επικίνδυνη όχι μόνο για τη λειτουργία των Μονάδων  αλλά και για την υγεία των πολιτών.

Κύριε Υπουργέ:
1.        Αληθεύουν οι καταγγελίες των ιατρών για παραποίηση των πινάκων βαθμολόγησης κριτηρίων;
2.        Παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε : α) τα ακριβή στοιχεία των ενστάσεων που κατατέθηκαν και β) τους πίνακες βαθμολόγησης κριτηρίων.»