«Παίζουμε επίθεση», είναι το κεντρικό σύνθημα του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μεταβεί για να μιλήσει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σύνθημα αυτό φαίνεται ότι συνοψίζει και την τακτική που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, με τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή να αναμένονται ραγδαίες.

Ειδικά μετά την ανατροπή της κοινής γνώμης, που καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις υπέρ της απομάκρυνσης της σημερινής κυβέρνησης και της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, στη ΝΔ θα συνεχίσουν την άσκηση πίεσης απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να αποχωρήσει από την εξουσία, προκειμένου, όπως σημείωνε κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος στο newpost.gr, να μην ανέβει κι άλλος ο λογαριασμός και η κατάσταση στην οικονομία γίνει τελείως μη αναστρέψιμη.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι λίγα τα στελέχη της Συγγρού, που στις κλειστές συσκέψεις υπό τον κ. Μητσοτάκη εκφράζουν την άποψη ότι οι νέοι τραγικοί κυβερνητικοί χειρισμοί μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε πιστωτικό γεγονός ή σε μια κατάσταση παρόμοια με του περσινού καλοκαιριού. Σχετικά με το ποια είναι η στόχευση του Μαξίμου, στη ΝΔ, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καν, μιλούν για «παρέα» και σημειώνουν ότι οι επιλογές του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, είναι αποτέλεσμα ενός μίγματος ανικανότητας και ιδεοληψίας. 

Υπό τις συνθήκες αυτές, ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στα στελέχη του να είναι έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο, καθώς θεωρεί  ότι το «φύγετε-εκλογές τώρα», είναι μη αναστρέψιμο. Προς την κατεύθυνση αυτή στο Συνέδριο της ΝΔ το τριήμερο 22-24 Απριλίου, θα παρουσιαστούν και οι πρώτες κατευθύνσεις του Κυβερνητικού Προγράμματος της ΝΔ, με κεντρικό στόχο, όπως έλεγε στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο newpost.gr, να στείλει ένα θετικό πολιτικό μήνυμα ως απάντηση στην ασφυξία που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες.

Στη ΝΔ μελετούν και τα υπόλοιπα ποιοτικά ευρήματα των μετρήσεων κοινής γνώμης, όπως το σαφές προβάδισμα που αρχίζει να έχει ο κ. Μητσοτάκης έναντι του κ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, αλλά και τις αποτιμήσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία και στο προσφυγικό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταποντιστεί, τα οποία όπως εκτιμούν στη Συγγρού, αποδεικνύουν ότι η στρατηγική που ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, αποδίδει.