Δεν επιδιώκουμε αποδιοπομπαίους τράγους αλλά να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά με όρους κράτους δικαίου, επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στη Βουλή κατά τη συζήτηση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε πως «δεν υιοθετούμε την τακτική ηχηρού λόγου, αλλά θέλουμε να δώσουμε εξηγήσεις γιατί όλη η πολιτεία έχει ανάγκη την κάθαρση». Ταυτόχρονα σημείωσε πως η κυβέρνηση «δεν επιδιώκει αποδιοπομπαίους τράγους, στιγματισμό αντιπάλων της, αλλά να αντιμετωπιστεί η διαφθορά με όρους κράτους δικαίου. Η κυβέρνηση αντί να εκμεταλλευτεί τη θέση της βοηθά στο να έρθει στο φως όλο το τοπίο της δανειοδότησης και να διαχωρίσει δικαίους και αδίκους» και πρόσθεσε:

Η Εξεταστική Επιτροπή δεν θα παρέμβει σε υποθέσεις που βρίσκονται στη δικαιοσύνη, αλλά θα δει ορισμένα πράγματα που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές. Το θέμα των δανείων, κυρίως των κομμάτων, αποτελεί ένα κομμάτι στο όλο περιβάλλον της διαφθοράς. Οι δανειοδοτήσεις όμως κομμάτων και μέσων ενημέρωσης είχαν πρόσθετο βάρος στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, έκανε ακόμη λόγο για «νομοθετικά κενά που υπήρχαν στην εποπτεία των δανειοδοτήσεων των κομμάτων, αλλά και για συνθήκες που έδιναν την δυνατότητα να αναπτυχθούν δωροδοκίες, να δίνονται δάνεια με προνομιακούς όρους ή να διαγράφονται», τονίζοντας ότι αυτό το θολό τοπίο πρέπει να ψάξει η εξεταστική.