Οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, που βρίσκονται στην Ουάσιγκτον για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, θα έχουν σήμερα, σειρά συναντήσεων για την διαπραγμάτευση, την αξιολόγηση και το χρέος. 

Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου επί τάπητος έχουν τεθεί οι εξελίξεις στην αξιολόγηση, ενώ έχει ραντεβού και με τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

17.00 με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος θα έχει σήμερα συνάντηση με  τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ (17:00) και αύριο Σάββατο 16/04/2016, με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ (13:30).

Ο κ. Σταθάκης θα συναντηθεί και με την υφυπουργό για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον των ΗΠΑ Κάθριν Νοβέλι.

Νωρίτερα σήμερα, οι δυο υπουργοί  συναντήθηκαν με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπεν. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έδωσε διαβεβαίωση προς την ελληνική πλευρά ότι αναζητεί λύση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο «τρίγωνο ΔΝΤ - Γερμανία - Ελλάδα».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο κ. Σαπέν τόνισε χαρακτηριστικά ότι εάν δεν υπάρξει λύση έως το Eurogroup της 22ας Απριλίου ή το αργότερο έως το τέλος Απριλίου, η οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα λειτουργήσει μόνο σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και σε βάρος των δανειστών.

Ενώ, όσον αφορά στο χρέος, επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να δοθεί ισχυρό σήμα στις αγορές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.