Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά τη συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως τα δάνεια και οι χρηματοδοτήσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το 1999 έως το 2015 ξεπερνούν τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ ευρώ. Υποστήριξε, πάντως, ότι οι βουλευτές των δύο κομμάτων δεν έχουν ευθύνη διότι δεν ξέρουν που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα αλλά διαβεβαίωσε ότι όλα αυτά θα τα φωτίσει η εξεταστική επιτροπή.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε επίσης και στον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, απαντώντας στην αναφορά του πως έκανε εκλογές μόνο με 100.000 ευρώ. «Και εγώ μπορώ να κάνω εκλογές εάν με διαφημίζουν τα κανάλια από το πρωί μέχρι βράδυ και τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων» είπε και άφησε αιχμές για τις «δωρεάν διαφημίσεις» του Ποταμιού.

Παράλληλα έκανε αναφορά στη λίστα για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον εισαγγελέα.

«Ο ελληνικός λαός θα μάθει τους νταβατζήδες που ήλεγξαν την Ελλάδα στη Μεταπολίτευση» είπε ο κ. Καμμένος διαμηνύοντας ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θα καθαρίσει «την ήρα από το σιτάρι».

O Πάνος Καμμένος κατήγγειλε και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για χρηματοδότηση από τη SIEMENS με τον κωδικό «ΑΝΟΙΞΗ» . Ο κ. Καμμένος, υποστήριξε ότι αυτά τα στοιχεία δεν μπήκαν ποτέ στην δικογραφία της SIEMENS λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτά τα χρήματα πού θα οδηγούσαν; Στο συνδυασμό κατάθεσης Χριστοφοράκου και πιθανώς να φτάναμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ που συνηθίζει να μιλάει ο Σαμαράς και να βρίσκαμε πορεία χρήματος».

Τα σχετικά στοιχεία τα κατέθεσε μάλιστα στην επιτροπή, τονίοζντας ότι τα στοιχεία αυτά δεν προωθήθηκαν ποτέ στην Eurojust παρότι υπήρχε η ομολογία Χριστοφοράκου ότι «χρημάτισε νέο μικρό πολιτικό κόμμα της δεξιάς».