Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 10 τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιείται στο κλειστό Γυμναστήριο Ευόσμου.

«Ήρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Σας γύρισαν την πλάτη, σας είπαν ψέματα, σας κορόιδεψαν, διώξτε τους», ο κ. Μητσοτάκης.

Έκανε λόγο για «παρέα του Μαξίμου», που έχει βάλει κλούβες της Αστυνομίας έξω από αυτό, («δεν μπορούν να βγουν από το Μαξίμου, δεν μπορούν να βγουν στη νέα γενιά» ανέφερε χαρακτηριστικά) και η οποία «ήρθε η ώρα να φύγει».

«Η κυβέρνηση διέψευσε κατεξοχήν τις προσδοκίες της νέας γενιάς, είναι πιο παλιό από το παλιό. Οι νέοι δεν παραμυθιάζονται. Να πούμε στον κ. Τσίπρα ότι ήρθε η ώρα να φύγει. Να φύγει αυτή η Αριστερά. Η νίκη έρχεται από τη Θεσσαλονίκη», επισήμανε.

Οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόλις μπήκε στον χώρο του συνεδρίου, σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν για αρκετά λεπτά. Στη διάρκεια της ομιλίας του φώναζαν συνθήματα όπως «Κυριάκο γερά να φύγει η Αριστερά», «Κυριάκο μαζί στη νέα εποχή», «η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη» κ.ά..

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε:

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να παίξει άμυνα απέναντι στην οργή της κοινωνίας. Τα κάνει όλα αυτά ως άμυνα στην οργή της κοινωνίας, που έχει προκαλέσει η αναξιοπιστία και η ανικανότητά του. Την άμυνα του κομματικού κράτους, των προσλήψεων για κολλητούς, που απαιτούν να πληρώσετε εσείς οι νέοι από τους φόρους και τις εισφορές σας. Πού είναι η δικαιοσύνη; Με την άμυνα των καταλήψεων, που στόχο έχουν να διατηρήσουν τα προνόμια των λίγων σε βάρος της μόρφωσης εκατοντάδων χιλιάδων φοιτητών. Που είναι η ελευθερία στη γνώση; Την άμυνα της παραβίασης βασικών ελευθεριών. Την άμυνα της λάσπης ως απάντηση σε κάθε πολιτικό επιχείρημα. Που είναι ο διάλογος και η συμμετοχή; Που είναι οι καλύτερες μέρες που σας υποσχέθηκαν; Που είναι η ελευθερία στη γνώση όταν κατεδαφίζουν και τη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση;

Για τον εαυτό του, είπε ότι δεν παρουσιάζεται ως σωτήρας της νέας γενιάς, ως κάποιος που έχει έτοιμες λύσεις για όλα, αλλά θέλει να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια εθνική στρατηγική για την Παιδεία και υπογράμμισε:

Η παιδεία είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να αλλάξουμε νοοτροπία σε αυτή τη χώρα. Η παιδεία είναι ο πυλώνας του πολιτισμού μας. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα όλων των Ελλήνων στη μόρφωση, είτε βάζοντας λουκέτο σε Πανεπιστήμια, είτε βάζοντας υπέρμετρους φόρους, είτε κατεδαφίζοντας την ιδιωτική εκπαίδευση, είτε ποινικοποιώντας την αριστεία. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε από την αρχή την αρχιτεκτονική του εκπαιδευτικού συστήματος. Με σχολεία και δασκάλους που θα βρίσκουν και θα αναδεικνύουν το ταλέντο του κάθε μαθητή. Με πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. που θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις πανευρωπαϊκά για το επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής κατάρτισης που θα προσφέρουν. Με μεταπτυχιακά προγράμματα που θα προσελκύουν φοιτητές από όλον τον πλανήτη. Με σπουδές που θα συνδέονται με την αγορά εργασίας.

«Μια φορά ΟΝΝΕΔιτης για πάντα ΟΝΝΕΔιτης» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε ότι καταρρέει η αριστερή ιδεολογία και πως είναι η ώρα να κυριαρχήσει η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκτίμησε ότι με τις καταστατικές αλλαγές που θα προταθούν στο επικείμενο συνέδριο θα κατοχυρωθεί η οριστικά η αυτονομία της ΟΝΝΕΔ.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντέχει άλλες ιδεοληψίες και η ΝΔ μας χρειάζεται όλους ενωμένους», επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης.

Χαιρετισμό στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ απηύθυναν, επίσης, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Ευόσμου Κορδελιού Πέτρος Σούλας.

Το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Θεόδωρος Καράογλου, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης κ.α.