Για πολλούς δεν ήταν έκπληξη η μη συμμετοχή των στελεχών του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ στην επιτροπή διαλόγου για την κεντροαριστερά. Ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμούν τη συμμετοχή του κυρίου Παπανδρέου στο υπό σύσταση κόμμα. Στελέχη του Ποταμιού ξινίζουν στην ιδέα, ενώ τον είχαν υποδεχθεί μετά «βαΐων και κλάδων» στο συνέδριο του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Δεν πιστεύουν πολλοί πως ο κύριος Παπανδρέου μπορεί να προσθέσει κάτι στη συζήτηση για το νέο κόμμα. Για την ακρίβεια πολλοί λένε πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα τορπιλίσει μόνο και με τη συμμετοχή του τη νέα προσπάθεια. Οι έρευνες της κοινής γνώμης καταγράφουν την κυβέρνηση Παπανδρέου ως τη χειρότερη που έχει περάσει. Κατά συνέπεια σε μια περίοδο που όλα μετράνε η παρουσία Παπανδρέου πιστεύουν κάποιοι πως δεν κάνει καλό στη συζήτηση για το νέο.

Οι συναντήσεις που όλοι είπαν πως θα γίνουν με το Γιώργο Παπανδρέου δεν έγιναν, χωρίς να αποκλείεται να γίνουν στο μέλλον. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα επιθυμούσαν να επιστρέφουν στελέχη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης ,ο Γιώργος Πεταλωτής ή ο Χρήστος Αηδόνης αλλά δεν τους θέλουν όλους πίσω και αυτό είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο.

Με τη μη επιστροφή Παπανδρέου καταλαγιάζει και το μέτωπο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος δεν βλέπει με καλό μάτι τις συζητήσεις με το Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο ο κύριος Βενιζέλος θεωρεί υπεύθυνο για το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2015.