Δύσκολες ήταν οι συναντήσεις για τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας στην Ουάσινγκτον, ωστόσο όπως όλα δείχνουν στις αρχές της εβδομαδας το κουαρτέτο επιστρέφει και αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις. 

Στο μενού των συναντήσεων Τσακαλώτου, Σταθάκη  με Λιου, Λαγκάρντ και Σόιμπλε βρέθηκαν η αξιολογηση, οι  μεταρρυθμίσεις και το χρέος. 

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου έκανε έκκληση να μην επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2015 στην Ελλάδα ενώ απήυθυνε και μια σύσταση προς την Ελλάδα: «πήρατε τα δύσκολα μέτρα  τώρα τα δυσκολότερα». 

Η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να έκανε παράπονα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες δεν συζητήθηκε το θέμα των wikileaks. Λαγκάρντ και Τσακαλώτος πάντως συμφώνησαν να επιστρέψει το κουαρτέτο το συντομότερο. 

Από την άλλη κατηγορηματικός για το χρέος ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος όπως δήλωσε «δεν το συζητά». 

Τέλος εκ μέρους του Ταμείου εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για το πώς μεταδόθηκε στην Ελλάδα η συνέντευξη του Πόουλ Τόμσεν, καθώς όπως λένε ο Τόμσεν δεν ζητά νέα μέτρα το αντίθετο μάλιστα ισχυρίζεται πως με το 3,5% πλεόνασμα που έχει τεθεί ως στόχος, στόχος που δεν αναγνωρίζει το ταμείο, θα χρειαστεί να παρθούν νέα μέτρα.