Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απασφάλισε. Εδώ και αρκετούς μήνες προσπαθεί με συναινετικό τρόπο να ασκεί κριτική και να κρατάει υπεύθυνη στάση προσπαθώντας να ¨μιλήσει ¨ σε αναποφάσιστους και σε ανθρώπους του κέντρου αλλά και απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συχνά πυκνά εξαπολύει επιθέσεις και προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλοντας να καταδείξει πως το ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι και στη δεξιά. Η κυρία Γεννηματά αποφάσισε να υιοθετήσει σκληρή στάση και απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον κύριο Τσίπρα να παραιτηθεί και η παρούσα Βουλή υπό νέα κυβέρνηση να δώσει τις απαραίτητες λύσεις για να προχωρήσει η αξιολόγηση και να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία. Την ίδια στιγμή η κυρία Γεννηματά βάζει απέναντι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγορεί ως ανεύθυνο για την σπουδή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως ήρθε η ώρα να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες με ένα νέο πρόγραμμα για την ανάταξη της χώρας και η ίδια να πείσει πως πρέπει να την εμπιστευτούν οι πολίτες και να της δώσουν την ευκαιρία. Η αλλαγή της κυρίας Γεννηματά είναι εμφανής και στις παρουσίες της στη Βουλή και στα μέσα ενημέρωσης όπου εμφανίζεται πιο δυναμική και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.

Παράλληλα εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η κυρία Γεννηματά έχει αποφασίσει να μην υπάρξει σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας της.