Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", επιμένοντας στην πρόταση του κόμματός της για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι "έχει παραδώσει τα πάντα" και ότι "φέρνει έναν τεράστιο λογαριασμό στον ελληνικό λαό και ο λογαριασμός έχει και ΦΠΑ 24%".

"Έχει μόνο ένα δρόμο. Να δώσει λύση. Να μην ξαναοδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Διαφορετικά θα πρέπει να παραιτηθεί", υποστήριξε η κ. Γεννηματά, ερωτηθείσα για τις πληροφορίες περί απειλής παραίτησης από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τις συναντήσεις του με Ολάντ και Σουλτες.

Εκτίμησε ότι πρόκειται για "δραματοποίηση για το εσωτερικό της χώρας" και τόνισε:

"O κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να απειλεί την Ελλάδα. Δεν αντέχει η χώρα νέες περιπέτειες εξαιτίας του κ. Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων".

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, "η λύση θα ήταν να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και να έχει δοθεί διέξοδος μέσα από αυτή τη Βουλή".

Προειδοποίησε, δε, τον Πρωθυπουργό ότι "δεν έχει δικαίωμα να ξαναφέρει τη χώρα στο σημείο που την έφερε το καλοκαίρι".