«Μάχη» στο Ακραίως: Καφαντάρη: Ανάπτυξη μετά την αξιολόγηση - Άδωνις: Επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανίκανοι

«Μάχη» στο Ακραίως: Καφαντάρη: Ανάπτυξη μετά την αξιολόγηση - Άδωνις: Επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανίκανοι

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Χαράς Καφαντάρη και του Άδωνι Γεωργιάδη, στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή, για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την αξιολόγηση.

Η κ. Καφαντάρη τόνισε πως "Ομπάμα και Μέρκελ θα συζητήσουν και για το ελληνικό ζήτημα. Δεν είμαστε μόνοι", ενώ σημείωσε ότι "αν η ΕΕ δεν αλλάξει πολιτικές, θα καταρρεύσει. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε για το συμφέρον της χώρας τις διαφωνίες των θεσμών. Θέση μας αποτελεί τη θέση του ΔΝΤ να πάρει ευρωπαϊκός θεσμός. Η Ευρώπη πρέπει να βρει λύση. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μετά την αξιολόγηση, θα μπούμε σε αναπτυξιακή πορεία".

"Το θέμα εξόδου από το ευρώ έχει λήξει και έχει τοποθετηθεί ο λαός" σημπλήρωσε, ενώ επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντάς του "ταυτίζεστε με το ΔΝΤ".

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε τα βέλη του στην κυβέρνηση λέγοντας "χαίρομαι που σιγά σιγά το μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ πήζει. Χαίρομαι που στον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται δεξιοί. Για να γίνει σοφότερος ο ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνουμε δισεκατομμύρια, ανίκανοι να κυβερνήσουν".

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε: "Επί κυβέρνησης Σαμαρά η οικονομία γύρισε από την ύφεση στην ισχνή ανάπτυξη. Πληρώνουμε τις ανοησίες που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πάει καλά η διαπραγμάτευση. Το ΔΝΤ πήρε το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση, λόγω των χειρισμών Τσίπρα. Η συμπεριφορά του ΔΝΤ θέτει υψηλά εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης" ενώ αναφερόμενος στα αεροδρόμια είπε: "Για τα αεροδρόμια ο Τσίπρας είχε απειλήσει τον Σαμαρά με ειδικό δικαστήριο".

"Θα έχουμε μνημόνιο είτε είμαστε σε ευρώ είτε πάμε σε δραχμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταπάτησε το καταστατικό του, είναι επικίνδυνος" κατέληξε.

Από την πλευρά του Ποταμιού ο κ. Ιάσων Φωτήλας, δήλωσε: "Καθυστέρηση και ψέμα περιγράφουν την κατάσταση. Βαθιά πολιτικό είναι το πρόβλημα. Η αξιολόγηση θα κλείσει, το θέμα είναι τι γίνεται μετά. Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κυβερνήσει, πρέπει να φύγει. Την αξιολόγηση πρέπει να την κλείσει ο Τσίπρας και μετά να φύγει. Η κυβέρνηση έκανε μόνο ψευτοηρωισμούς και όχι μεταρρυθμίσεις".

"Αν βγούμε από το ευρώ, θα έχουμε δραχμή και θα χρωστάμε σε ευρώ" υπογράμμισε.

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο