Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Χαράς Καφαντάρη και του Άδωνι Γεωργιάδη, στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή, για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την αξιολόγηση.

Η κ. Καφαντάρη τόνισε πως "Ομπάμα και Μέρκελ θα συζητήσουν και για το ελληνικό ζήτημα. Δεν είμαστε μόνοι", ενώ σημείωσε ότι "αν η ΕΕ δεν αλλάξει πολιτικές, θα καταρρεύσει. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε για το συμφέρον της χώρας τις διαφωνίες των θεσμών. Θέση μας αποτελεί τη θέση του ΔΝΤ να πάρει ευρωπαϊκός θεσμός. Η Ευρώπη πρέπει να βρει λύση. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μετά την αξιολόγηση, θα μπούμε σε αναπτυξιακή πορεία".

"Το θέμα εξόδου από το ευρώ έχει λήξει και έχει τοποθετηθεί ο λαός" σημπλήρωσε, ενώ επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντάς του "ταυτίζεστε με το ΔΝΤ".

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε τα βέλη του στην κυβέρνηση λέγοντας "χαίρομαι που σιγά σιγά το μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ πήζει. Χαίρομαι που στον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται δεξιοί. Για να γίνει σοφότερος ο ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνουμε δισεκατομμύρια, ανίκανοι να κυβερνήσουν".

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε: "Επί κυβέρνησης Σαμαρά η οικονομία γύρισε από την ύφεση στην ισχνή ανάπτυξη. Πληρώνουμε τις ανοησίες που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πάει καλά η διαπραγμάτευση. Το ΔΝΤ πήρε το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση, λόγω των χειρισμών Τσίπρα. Η συμπεριφορά του ΔΝΤ θέτει υψηλά εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης" ενώ αναφερόμενος στα αεροδρόμια είπε: "Για τα αεροδρόμια ο Τσίπρας είχε απειλήσει τον Σαμαρά με ειδικό δικαστήριο".

"Θα έχουμε μνημόνιο είτε είμαστε σε ευρώ είτε πάμε σε δραχμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταπάτησε το καταστατικό του, είναι επικίνδυνος" κατέληξε.

Από την πλευρά του Ποταμιού ο κ. Ιάσων Φωτήλας, δήλωσε: "Καθυστέρηση και ψέμα περιγράφουν την κατάσταση. Βαθιά πολιτικό είναι το πρόβλημα. Η αξιολόγηση θα κλείσει, το θέμα είναι τι γίνεται μετά. Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κυβερνήσει, πρέπει να φύγει. Την αξιολόγηση πρέπει να την κλείσει ο Τσίπρας και μετά να φύγει. Η κυβέρνηση έκανε μόνο ψευτοηρωισμούς και όχι μεταρρυθμίσεις".

"Αν βγούμε από το ευρώ, θα έχουμε δραχμή και θα χρωστάμε σε ευρώ" υπογράμμισε.